Αρχική Νέα Τοπικά Δήμος Χίου: Σε δύο μήνες έτοιμο το Μηχανουργείο!

Δήμος Χίου: Σε δύο μήνες έτοιμο το Μηχανουργείο!

7

 Σε δύο μήνες το αργότερο θα ξεκινήσει να λειτουργεί το Μηχανουργείου που βρίσκεται μεταξύ Γρου και Βασιλειώνοικου, δήλωσε στη «Δ» ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Πατελίδας. Στόχος του συγκεκριμένου «σύγχρονου και λειτουργικού» έργου, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η αποσυμφόρηση του Κέντρου από τα απορριμματοφόρα, καθώς επίσης και η εκκένωση του χώρου στην οδό Δημοκρατίας,- που μέχρι στιγμής σταθμεύουν τα οχήματα-, ώστε να συνεχιστούν κι εκεί άνετα οι προβλεπόμενες εργασίες.


Το Μηχανουργείο είναι ένα έργο που έχει ολοκληρωθεί εδώ και ένα χρόνο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Παρ’ όλα αυτά όμως ακόμα δεν χρησιμοποιείται και δεν εξυπηρετεί σε τίποτα, δήλωσε ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Αντώνης Λυπαρής. 


Ο κ. Πατελίδας δικαιολόγησε την καθυστέρηση λειτουργίας του αναφέροντας ότι ο εργολάβος δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του, καθώς επίσης και ότι ο περιβάλλοντας χώρος του Μηχανουργείου δεν είχε προβλεφθεί. «166.000 ευρώ ήταν ο προϋπολογισμός για να διευθετηθούν οι ελλείψεις. Διαμορφώθηκε ο περιβάλλοντας χώρος με άσφαλτο, δημιουργήθηκε ράμπα, τοιχία αντιστήριξης, κατασκευάστηκε δρόμος, έγινε συλλογή ομβρίων υδάτων», εξήγησε ο κ. Πατελίδας.


Αντίθετη γνώμη έχει όμως ο κ. Λυπαρής, δηλώνοντας ότι με προσωρινά έργα και με λίγα έξοδα θα μπορούσε να λειτουργεί εδώ κι ένα χρόνο το Μηχανουργείο και να έχει βοηθήσει το Κέντρο που πραγματικά το έχει ανάγκη.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 11/3/2008 (dimokratiki.org)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ Α1 Γυναικών: νίκη- θησαυρός για τον Παγχιακό
Επόμενο άρθροΟμιλία Ν. Καραθανασόπουλου: “Οι πολιτικές εξελίξεις και η προταση Εξουσίας του ΚΚΕ”