Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις @νθότυπος: Ο Χιώτης οραματιστής, επιμέλεια Θ. Πυλιώτης

@νθότυπος: Ο Χιώτης οραματιστής, επιμέλεια Θ. Πυλιώτης

28

 Καλή η εκδήλωση του Φιλοτεχνικού με τη Χιώτισσα ευρωβουλευτή.
   Μια παρατήρηση όμως στην πρόσκληση θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και η θέση του ήρωα Κώστα Περρίκου που έχει ζητηθεί να αναγνωριστεί ως οραματιστής της Ενωμένης Ευρώπης από το νομαρχιακό συμβούλιο αλλά και τη βουλευτή της Ελπίδας Τσουρή
   “Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην τελευταία επιστολή του, το Φεβρουάριο του 1943, προς τα παιδιά του: “… Σεις που θα μείνετε δουλέψτε για να σταματήσουν οι πόλεμοι, να ευημερήσουν όλοι οι άνθρωποι, να ενωθούν τα κράτη της Ευρώπης, να ειρηνεύσει και να ευτυχήσει ο κόσμος, δουλέψτε για να καταργηθούν οι τεχνικοί φραγμοί που εμποδίζουν και σε άπειρες περιπτώσεις ματαιώνουν την πρόοδο των αξιών. Αφιερώστε τη ζωή σας στην Ελλάδα και στην ανθρωπότητα.”.
   Άρεσε στη στήλη η πρόταση της Γνώμης της Χίου για την αξιοποίηση του Αντώνη Κοτσακά στο κεφάλαιο Κάμπος. Δεν μας άρεσε όμως ο τίτλος του  «Καμπάρχη».
   Σε άλλη φιλοσοφία κινούμαστε ως στήλη από τα δημοσιογραφικά παραλειπόμενα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Δεν μπορούμε όμως να μην το γράψουμε.
   Να θεωρήσουμε δηλαδή ότι και πρωτοσέλιδο θέμα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ το Σάββατο 22 Μαρτίου, που φιλοξενεί τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης με τον ιδιαίτερα φιλικό προς αυτόν τίτλο «Σκάσαμε και αυτόν…», υποδηλώνει ότι ξεκίνησε «…πάλι την επίθεση» της εφημερίδας κατά του νομάρχη;
  
  
  
   ΤΙΤΛΟΙ (28/3/2008)
   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ: Μέτρα για πυροπροστασία
   ΑΛΗΘΕΙΑ: Τουριστική «Ανάσταση»
   Η ΠΡΟΟΔΟΣ: ΟΕΚ: Μετά τους Δημάρχους και οι Νομάρχες
   ΠΟΛΙΤΗΣ: Νομική τρικλοποδιά στην κατεδάφιση
   ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ: Αεροδρόμιον Χίου «Αρες- μάρες- κουκουνάρες»


ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ
Παγκόσμια Μέρα Νερού
«Βρισκόμαστε καμιά φορά με τους παιδικούς μου φίλους και λέμε εκτός των άλλων για τα πηγάδια που τα βλέπαμε ξέχειλα με νερό το κατακαλόκαιρο. Δεν διστάζαμε να βουτήξουμε το αλουμινένιο ποτήρι που κρεμνόταν σ’ ένα λυταράκι στα χείλια του πηγαδιού, στο κρύο νεράκι του…»
(Κώστας Βούκουνας- καθηγητής, ΔΗΝΜΟΚΡΑΤΙΚΗΓ)


Έτος Γιαλούρη
«η συμπλήρωση 80 χρόνων από τη γέννηση του Χιώτη καλλιτέχνη που τίμησε και ανέδειξε τη Χίο με το έργο του είναι η ιδανική ευκαιρία να ανακηρυχθεί το 2008 ΕΤΟΣ ΓΙΑΛΟΥΡΗ».
(Ευγενία Κώτη, ΑΛΗΘΕΙΑ)


Τουρισμός
«έτος θα έχομε τσάρτερ αλλά το πρόβλημά μας δεν εντοπίζεται εκεί. Εντοπίζεται στο γεγονός ότι οι κλίνες μας -2.500 σε ξενοδοχεία και 2.΄700 σε δωμάτια- δεν είναι αρκετές»
(Λίτσα Λύκου, συνέντευξη στη ΜΥΡΟΒΟΛΟ)