Αρχική Νέα Τοπικά ΔΕΥΑΧ προς συνεργεία: Προσοχή στα ορυκτέλαια

ΔΕΥΑΧ προς συνεργεία: Προσοχή στα ορυκτέλαια

5


 Καμπανάκι χτύπησε την περασμένη Τρίτη στο βιολογικό σταθμό, όταν οι οσμές ξύπνησαν αρνητικές μνήμες.
   Ο έλεγχος που έγινε από τους εργαζόμενους εντόπισε πρόβλημα λόγω της ρίψης ορυκτελαίου και πετρελαίου στο δίκτυο της ΔΕΥΑΧ.
   «Έγινε άμεσα άντληση τους από τα φρεάτια του δικτύου που εντοπίστηκε το πρόβλημα και έτσι αυτό δεν οξύνθηκε», μας δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Γιάννης Μουρούνας.
   Σκέψη της ΔΕΥΑΧ είναι να καλέσει σε συνάντηση το σωματείο των συνεργείων της πόλης όπως και τους επαγγελματίες του χώρου για να προτείνει ακόμα και βοήθεια ώστε τα ορυκτέλαια να συγκεντρώνονται και να μην ρίχνονται ανεξέλεγκτα στο δίκτυο της ΔΕΥΑΧ.
   Παράλληλα την περασμένη Δευτέρα έγινε δειγματοληψία στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες που κατά τη ΔΕΥΑΧ (και σύμφωνα με την καταγγελία του Δημάρχου) ευθύνονταν για το έντονο πρόβλημα δυσοσμίας πριν από ένα περίπου μήνα. Τα δείγματα εστάλησαν στο αρμόδιο τμήμα του Μετσόβειου Πολυτεχνείου (στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων).
   «Αυτό που διαπιστώσαμε κατά τους ελέγχους είναι ότι ήδη έχουν γίνει παρεμβάσεις από τις εταιρείες», σημείωσε οι κ. Μουρούνας.
   Πάντως στον τομέα αυτό η ΔΕΥΑΧ δεν κρύβει ότι περιμένει και τη συνεργασία των Τμημάτων περιβάλλοντος και Υγιεινής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. «Δεν μπορούμε να μη δεχτούμε τα λύματά τους γιατί στο τέλος θα τα ρίξουν μέσα στο δίκτυο παράνομα ή θα τα ξεφορτώσουν σε κάποιο ποταμό» σχολίασε ο κ. Μουρούνας. Οι υπηρεσίες της Νομαρχίας όμως που δίνουν τις άδειες πρέπει να κάνουν και τον απαιτούμενο έλεγχο για το αν τηρούνται οι προϋποθέσεις» τόνισε.
   Το πρόβλημα της δυσοσμίας πιθανόν να εμφανιστεί μετά το Πάσχα, όταν και προγραμματίζονται  εργασίες συντήρησης στη δυτική γραμμή του βιολογικού. “Αυτή τη στιγμή έχουν γίνει οι σχετικές εργασίες στην ανατολική γραμμή. Είναι δηλαδή σαν να έχουμε ένα αυτοκίνητο που προχωρεί έχοντας ξεφούσκωτα λάστιχα στη μια πλευρά του”, μας είπε ο κ. Μουρούνας ζητώντας από τώρα την κατανόηση όλων για τα προβλήματα που πιθανόν να δημιουργήσουν οι προγραμματισμένες εργασίες.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 4/4/2008, του Θοδωρή Πυλιώτη