Αρχική Νέα Τοπικά Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων (ΠΑΑΚ)- συμμετοχή της Νέας Αντίληψης

Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων (ΠΑΑΚ)- συμμετοχή της Νέας Αντίληψης

53

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ένα χρόνο μετά την πρώτη συνάντηση της Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε με Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στην Πάτρα, στις 5 και 6 Απριλίου 2008, η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων (ΠΑΑΚ). Δεκάδες Ανεξάρτητες Αυτοδιοικητικές Κινήσεις, από όλη τη χώρα, εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στις εργασίες της Συνδιάσκεψης. Κατά τη διάρκεια του διημέρου συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν: η διακήρυξη αρχών, το πλαίσιο οργανωτικής λειτουργίας και ο επικοινωνιακός σχεδιασμός της ΠΑΑΚ. Ταυτόχρονα, προγραμματίστηκε για τον ερχόμενο Ιούνιο ειδική θεματική συνάντηση εργασίας της Πρωτοβουλίας, στα Ιωάννινα, για επεξεργασία και έγκριση των θεσμικών προτάσεων για την ΤΑ.
Με την ολοκλήρωση της Συνδιάσκεψης αναδείχθηκε η Συντονιστική Επιτροπή της ΠΑΑΚ, αποτελούμενη από τους ακόλουθους:
* Γιάννης Μπουτάρης, Θεσσαλονίκη
* Γιάννης Δημαράς, Πάτρα
* Φίλιππος Φίλιος. Ιωάννινα
* Αθηνά Λυγνού, Γλυφάδα
* Χαράλαμπος Αντωνιάδης, Ναύπλιο
* Γιάννης Χαλλιορής, Χίος
* Φώτης Δεληβοριάς, Νέα Μάκρη
* Σταύρος Ιατρού, Κερατέα
* Χαράλαμπος Κασσίμης, Κόρινθος
* Θανάσης Βαβύλης, Τρίκαλα
* Στέλιος Κουνελάκης, Κίσσαμος Χανίων
* Δημήτρης Κυπριώτης, Βάρη
* Ανδρέας Ζάρρος, Ξυλόκαστρο
* Ηλίας Γεωργαλής, Αστακός
* Κωνσταντίνος Μπομποτσιάρης, Καρπενήσι
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η ΠΑΑΚ αναλαμβάνει σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις προκειμένου να παρέμβει αποφασιστικά σε κεντρικά θεσμικά ζητήματα της ΤΑ που αφορούν στην ανεξαρτησία, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα των αυτοδιοικητικών οργάνων.
1. Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης
2. Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τις ηγεσίες των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, προκειμένου να δεσμευτούν να απεγκλωβίσουν τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες τους από τον ασφυκτικό κομματικό εναγκαλισμό, με πρώτο βήμα την κατάργηση του «χρίσματος».
3. Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και την ΚΕΔΚΕ για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στην εκλογή των τοπικών αρχόντων και συμβουλίων, καθώς και στην αναλογική εκπροσώπηση όλων των εκλεγμένων συνδυασμών στα συνδικαλιστικά όργανα της Τ.Α (ΤΕΔΚ και ΚΕΔΚΕ).
4. Συνάντηση με τον αρμόδιο για θέματα Τύπου και ΜΜΕ Υπουργό και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με αίτημα την επέκταση του θεσμού της αναλογικής παρουσίας και των Αυτοδιοικητικών Παρατάξεων στα ΜΜΕ (ειδικότερα στα τοπικά και περιφερειακά), όπως ακριβώς ισχύει για τα πολιτικά κόμματα.
Επιπρόσθετα, για την ευρύτερη προβολή των θέσεων της Συνδιάσκεψης αποφασίστηκε η διεξαγωγή κεντρικής συνέντευξης τύπου στην Αθήνα -αίθουσα ΕΣΗΕΑ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ Α1 Γυναικών: στην παράταση λύγισε ο Παγχιακός κόντρα στον ΠΑΟ
Επόμενο άρθροΕκδήλωση – παρουσίαση εργασιών ντοκιμαντέρ: «Μεταβυζαντινές οικογένειες από χθες μέχρι σήμερα»