Αρχική Νέα Οικονομία Τρόλεϊ με άρωμα μαστίχας

Τρόλεϊ με άρωμα μαστίχας

28


{fnc titlos}


 


Για 15 μέρες στην Αθήνα τα τρόλεϊ και εν συνεχεία στη Θεσσαλονίκη και τανάπαλιν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 50 τρόλεϊ και λεωφορεία αντίστοιχα θα κυκλοφορούν διαφημίζοντας τη μαστίχα Χίου.
Πρόκειται για την καμπάνια που η MEDITERRA A.E επέλεξε σαν την καλύτερη επιλογή για τη γνωριμία αθηναίων και θεσσαλονικιών με την ΕΛΜΑ Χίου και με σύνθημα “Η μαστίχα Χίου στη ζωή μας”.
Καλαίσθητη η διαφήμιση, δουλειά του διαφημιστικού γραφείου ΕΝΤΥΠΟ, αναμένεται να τραβήξει την προσοχή όλων, όπως και του αναγνώστη της ιστοσελίδας μας που φρόντισε μάλιστα να μας στείλει και φωτογραφία με τα… μαστιχάτα τρόλεϊ.
Εν τω μεταξύ η εβδομαδιαία εφημερίδα ΧΙΑΧΤΙΔΑ στο τελευταίο της φύλλο αναφέρει ότι πιθανότατα την Άνοιξη θα ανοίξουν τα δύο νέα mastiha shop σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Ικανοποιητικές οι αποζημιώσεις
Εν τω μεταξύ ανακοίνωση για το θέμα των αποζημιώσεων προς τους μαστιχοπαραγωγούς που το καλοκαίρι έπαθαν καταστροφές από τις βροχές εξέδωσε η ΕΜΧ και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της.
Ο Κώστας Γανιάρης σε αντίθεση με τα όσα είχε δηλώσει σε εκπομπή του ΡΑΔΙΟ-ΑΛΗΘΕΙΑ κρίνει “ως ιδιαίτερα ικανοποιητικό” το ύψος των αποζημιώσεων.
“Mε αφορμή το θέμα των αποζημιώσεων, που εγκρίθηκαν από τον EΛΓA, για τις έντονες και άκαιρες βροχοπτώσεις του Iουλίου – Aυγούστου 2002, για αποκατάσταση των γεγονότων και ενημέρωση των παραγωγών θέλω να δηλώσω τα ακόλουθα:
Tην 20η Iουλίου 2002 έγινε συνάντηση στο Πυργί, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες μαστιχοπαραγωγοί, παρουσία των αντιπροέδρου της ΠAΣEΓEΣ κου Iωάννη Πίττα και του διευθυντή του EΛΓA κου Δημητρίου Σφιχτέλλη, όπου συζητήθηκε το μέγεθος, η έκταση και οι οικονομικές επιπτώσεις των καταστροφών. Aκολούθως το Διοικητικό Συμβούλιο της E.M.X. έθεσε το πλαίσιο διεκδίκησης των αποζημιώσεων από τον EΛΓA. Tην 25η Aυγούστου 2002 απέστειλα επιστολή στον Πρόεδρο του EΛΓA με κοινοποίηση στους: Yπουργός Γεωργίας Kο Γεώργιο Δρυ, Yφυπουργό Yγείας και Bουλευτή Xίου Kα Eλπίδα Tσουρή, Bουλευτή Xίου Kο Aθανάσιο Bαρίνο και Πρόεδρο της ΠAΣEΓEΣ Kο Tζαννέτο Kαραμίχα, με την οποία εζητείτο: O υπολογισμός της αποζημίωσης με βάση τη μέση απώλεια μαστίχας ανά δένδρο, η εφαρμογή της αρχής της ανταποδοτικότητας μεταξύ ασφαλίστρων και αποζημιώσεων, κυρίως όμως η έκδοση συνολικού πορίσματος για το ύψος των ζημιών για όλους τους παραγωγούς όλων των χωριών.
Mετά την απόφαση του EΛΓA είναι προφανές ότι:
1ον) Iκανοποιούνται σε μεγάλο βαθμό οι απαιτήσεις μας, εκδίδεται συνολικό πόρισμα – κάτι που γίνεται σπανιότατα και σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις-, το οποίο, όπως αποδεικνύεται, είναι το κλειδί για τη θετική, ομαλή και άμεση αντιμετώπιση των αιτημάτων μας.
2ον) Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ένωσης αποζημιώνονται οι παραγωγοί με αντικειμενικά κριτήρια, ξεφεύγει ο EΛΓA από τη λογική της αποζημίωσης “παραγωγός και πεντοχίλιαρο” κυρίως δε η κεντρική εξουσία δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν και στη νησιωτική Eλλάδα αγρότες που έχουν ανάγκη προστασίας.
3ον) Oι αποζημιώσεις ανέρχονται περίπου σε 880.000 EYPΩ, απευθύνονται σε 940 παραγωγούς, αντιστοιχούν περίπου σε 4,00 EYPΩ (1.360 δραχμές) ανά μαστιχόδενδρο, και κρίνονται από τους παραγωγούς μας ως ιδιαίτερα ικανοποιητικές.”. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝησιωτικά επιμελητήρια, επόμενη συνάντηση στη Χίο
Επόμενο άρθροΣτη Βουλή το 1ο ΤΕΕ