Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Μύλοι διάκρισης

Μύλοι διάκρισης

96


{fnc titlos}


 
Ασπροπρόσωπο έβγαλε το νησί μας και την εκπαιδευτική κοινότητα το ΤΕΕ Βροντάδου στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο την προηγούμενη εβδομάδα με αντικείμενο την εφευρετικότητα των νέων
Η εργασία με θέμα “αναστήλωση των τριών ανεμόμυλων του Βροντάδου κι ανάπλαση της γύρω περιοχής”, πήρε το δεύτερο βραβείο. (Η φωτογραφία είναι από καρτ ποστάλ συλλογή Ν. Μίτση και περιέχεται στο βιβλίο ο κύκλος που έκλεισε της Ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γυμνασίου Βροντάδου).
Απόφοιτοι πλέον, πολλοί εκ των οποίων φοιτητές οι μαθητές του Τομέα Κατασκευών Κτιριακών έργων χαρακτηρίζουν τη δουλειά τους σαν “τον μεγάλο αλλά και συνάμα γλυκό και ελκυστικό κόπο μιας ολόκληρης χρονιάς”.
  “Τα μνημεία, η παράδοση και η κουλτούρα σε κάθε σοβαρό κράτος προστατεύονται σαν κόρη οφθαλμού και δεν καταστρέφονται. Αντίθετα συντηρούνται αποδίδοντας έσοδα από τους επισκέπτες”, σημειώνουν τα μέλη της ομάδας δίνοντας στοιχεία της μελέτης τους.
Συγκεκριμένα η πρόταση για την αναστήλωση των τριών μύλων Βροντάδου, που θα κατατεθεί στη Δημοτική Αρχή Ομηρούπολης, περιλαμβάνει τα εξής σημεία:
1. Ο πρώτος μύλος επί του δρόμου, να αναστηλωθεί και να γίνει επισκέψιμος λειτουργώντας ως “Λαογραφικό Μουσείο”.
2. Ο ανατολικός μύλος να αναστηλωθεί και να αποκατασταθεί η λειτουργία του.
3. Να κατεδαφιστούν τα μεταξύ των μύλων κτίσματα αφού απαλλοτριωθούν.
4. Να δημιουργηθούν λιθόστρωτα μονοπάτια μεταξύ των μύλων.
5. Να καθαριστεί η χερσαία ζώνη του λιμενίσκου από οποιαδήποτε μορφή ρύπανσης.
6. Να καλυφθούν τα υπάρχοντα πολυβολείο με πράσινο.
7. Να αφαιρεθούν οι ακαλαίσθητες πινακίδες.
8. Να διαμορφωθεί ο χώρος με φύτευση κατάλληλου πράσινου και τοποθέτηση ειδικού φωτισμού.
9. Να επανδρωθεί κάθε μύλος με το κατάλληλο προσωπικό για τη λειτουργία και φύλαξή του.


Ομάδα εργασίας
Οι μαθητές που συμμετείχαν στην ομάδα υπό την καθοδήγηση των καθηγητών- πολιτικών μηχανικών Αγγέλας Καλκούνη και Λάμπρου Βενετή είναι οι:
Πόπη Βασιλάκη, Σιδερής Γιακουμής, Πέτρος Μαθιούδης, Αγγελική Μανούκη, Κατερίνα Μαυρογιάννη, Δώρα Νικήτα, Χρήστος Πεντάκης, Αργυρώ Πουλή, Ντίνα Σαραντή, Γιάννης Σαρρής, Δέσποινα Τσακού, Σουζάνα Τσέτσερη, Αντώνης Φουντούλης, Μιχάλης Φραγκομίχαλος, Γιάννης Φύκαρης και Ελένη Ψαρρά.


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝησιωτικά επιμελητήρια, επόμενη συνάντηση στη Χίο
Επόμενο άρθροΣτη Βουλή το 1ο ΤΕΕ