Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη τρίτη μέρα κατάληψης και πορεία

τρίτη μέρα κατάληψης και πορεία

37


{fnc titlos}


 
“Πουλήστε τα γραφεία και φτιάξτε μας σχολεία”. Με αυτό το ευρηματικό σύνθημα που φώναζαν κάτω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι πλέον τους 200 μαθητές του 1ου ΤΕΕ Χίου διαδήλωσαν στους δρόμους της Χίου απαιτώντας το άμεσο ξεκίνημα των επισκευαστικών εργασιών του σχολικού κτιρίου.
Στο πλευρό των μαθητών και οι γονείς τους αλλά και οι καθηγητές που ζητούν επιτέλους να επισπευσθεί η μεταστέγαση του σχολείου τους, αφού το έργο έχει δημοπρατηθεί!
Παράλληλα πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο και το Νομαρχιακό Μέγαρο Χίου, ενώ για τρίτη συνεχόμενη μέρα συνεχίζουν και την Τετάρτη την κατάληψη.
Οι μαθητές του 1ου ΤΕΕ έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται αφού παρατηρείται το παράδοξο να έχουν εξευρεθεί τα χρήματα για τη συντήρηση και επισκευή του 80χρονου κτιρίου (ενώ παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα), το έργο δημοπρατήθηκε αλλά δεν υπήρξε η πρόνοια να εξευρεθεί ο χώρος όπου προσωρινά θα μεταστεγάζονταν.
Μάλιστα χθες το πρωί μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ “Πρώτη Ματιά” ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΚ κ. Μπαλτάς επέρριψε ευθύνες στις τοπικές αρχές της Χίου (Δήμο και Νομαρχία) πως δεν φρόντισαν εγκαίρως για το ζήτημα αυτό, κοινοποιώντας το αίτημά τους μόλις το Σεπτέμβριο.
Αντίθετη άποψη πάντως εξέφρασαν από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που παρουσίασε έγγραφο προς τον ΟΣΚ από το Δήμο Χίου από τον περασμένο Ιούνιο.
Τη συμπαράσταση προς τον αγώνα των μαθητών εξέφρασαν τόσο ο Νομάρχης Γιάννης Γαίσίδης όσο και ο αντιδήμαρχος Χίου Κοσμάς Αβραμίδης με τον οποίο οι μαθητές βρέθηκαν σε αντιπαράθεση, όταν προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις ενέργειες του Δήμου και να αποδείξει ότι αυτοί δεν έχουν ευθύνες πρότεινε την κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΟΑΕΔ στην Αθήνα!
Ως γνωστόν ο ΟΑΕΔ εμπλέκεται διότι ένα από τα κτίρια που μπορούν να φιλοξενήσουν τους 400 περίπου μαθητές του 1ου ΤΕΕ είναι οι εγκαταστάσεις του στο Κοντάρι. Την τελική απόφαση ο Διοικητής του Οργανισμού ανακοίνωσε ότι θα τη δώσει την ερχόμενη εβδομάδα.


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝησιωτικά επιμελητήρια, επόμενη συνάντηση στη Χίο
Επόμενο άρθροΣτη Βουλή το 1ο ΤΕΕ