Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις @νθότυπος: Κίνηση 19- Εκδρομή στα Νενητούρια, επιμέλεια Θ. Πυλιώτης (23/5/2008)

@νθότυπος: Κίνηση 19- Εκδρομή στα Νενητούρια, επιμέλεια Θ. Πυλιώτης (23/5/2008)

28

      @νθότυπος
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Πυλιώτης
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ   
          
   Κίνηση 19- Εκδρομή στα Νενητούρια
   Γνωριμία με τα Νενητούρια προτείνει αυτή την Κυριακή η Κίνηση- 19.
   Η αναχώρηση από τη χώρα θα γίνει στις 9.00 το πρωί με λεωφορεία αλλά και ΙΧ μπροστά από το Δημαρχιακό μέγαρο και στις 11.00 θα γίνει η επίσκεψη στον ερειπωμένο σήμερα οικισμό των Νενητουρίων, Αντραχλιά.
   Οι άλλοι 3 οικισμοί που ακόμα κατοικούνται είναι το Ψαρό, το Κοσμάδο και το Χαμέτο.
   Η εκδρομή περιλαμβάνει κέρασμα με λουκουμάδες, περιπατητική διαδρομή αλλά και εθελοντική εργασία στο χωριό, ενώ το απόγευμα όσοι θελήσουν μπορούν να πάρουν μέρος στον εσπερινό στο ξωκλήσι της Ευαγγελίστριας.
   Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ 6974.369125 και 6973.275241
   Οι στόχοι της Κίνησης 19 είναι να διοργανωθούν 19 εκδρομές σε όλα τα χωριά της Αμανής, να υπάρξει ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης μέσω και μιας εκτεταμένης διαφημιστικής καμπάνιας.
   Παράλληλα μέσα στο καλοκαίρι, περίοδος που τα χωριά αποκτούν και πάλι έντονη ζωή, να διοργανωθεί διημερίδα ώστε να αναδειχτεί το μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής και να υπάρξει αίτημα προς την πολιτεία (Κυβένρηση, Νομαρχία, Δήμο) να υλοποιηθούν τώρα οι προτάσεις..
   «Τι θα πετύχουμε; Θέτει το δικανικό ερώτημα η Οργανωτική Επιτροπή και απαντάς:
   «Μπορεί και τίποτα, όμως θα ξέρουμε ότι πράξαμε το χρέος μας. Για αυτό σε καλούμε να βοηθήσεις κι εσύ. Να εγγραφείς μέλος στο Σύλλογο, να δώσεις ένταση στη φωνή μας, να ξυπνήσουμε με τη βοήθειά σου συνειδήσεις, να αισθανθούμε ότι τουλάχιστον κάναμε όσα περνούσαν από το χέρι μας. Και τότε είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε πολλά».
  
  
  
  
  
          ΤΙΤΛΟΙ (22/5/2008)
          ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ: 17 μήνες σε καραντίνα, χωρίς έκτακτη χρηματοδότηση ο Δήμος Μαστιχοχωρίων
          ΑΛΗΘΕΙΑ:  Ξεχάστε νέο λιμάνι
          ΠΟΛΙΤΗΣ: Ασπρο- μαύρο για το νέο λιμάνι
          ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ: τREXτε προτού είναι αργά 
 
       Εκ των Έσω
   Μυθιστόρημα από το Γιάννη
«Τιμή για τη Χίο για άλλη μια φορά από το Γ. Μακριδάκη,. Που βλέπει τη Δευτέρα αρχικά στην Αθήνα και μετά σε όλη τη χώρα να κυκλοφορεί από την «ΕΣΤΙΑ» το βιβλίο του «Ανάμισης ντενεκές».
(ΑΛΗΘΕΙΑ)

Ξενώνας από το Δημήτρη
«Σ’ αυτόν λοιπόν τον τόπο, με τις τόσες αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες, δημιούργησε ο Δημήτρης Ψωμαδάκης με τη γυναίκα του Κική, τα «Σπήλια», 4 μικρά σπιτάκια πάνω στο λόφο, που τα ανάπλασε εκ βάθρων».
(ΠΟΛΙΤΗΣ)