Αρχική Ομογένεια Ομο-ψυχία Κοραή Νέας Υόρκης

Ομο-ψυχία Κοραή Νέας Υόρκης

61


{fnc titlos} 


 Με μεγάλη συμμετοχή των Χίων της ομογένειας πραγματοποιήθηκαν 16 και 17 Νοεμβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις του Παγχιακού ΚΟΡΑΗ Νέας Υόρκης.
Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημιακού Κολεγίου Queens έγινε η διάλεξη του Καθηγητή Δρ. Αντωνίου Χαροκόπου από το Βροντάδο με θέμα «Απόδημος Ελληνισμός- Εθνική Κιβωτός».
«Το ακροατήριο πυκνώτατο, το θέμα με πολύ περιεχόμενο και σημασία ο δε ομιλητής άφθαστος. Στην κυριολεξια και καρφίτσα να έριχνες θα την άκουγες. Συναρπάζει παρ’ όλο που οι στοχασμοί του είναι τόσο βαθείς και τα λόγια πολλές φορές δύσκολα για τον πολύ κόσμο», μας ενημερώνει ο πρώην Πρόεδρος του Παγχιακού ΚΟΡΑΗΣ Μάνος Μωραίτης.
Στον ομιλητή ο Πρόεδρος του ΚΟΡΑΗ Κώστας Παρθένης επέδωσε τιμητική αναμνηστική πλακέτα. Ενώ  μέσω θερμών χειροκροτημάτων ο κ. Χαροκόπος ανήγγειλε ότι η Ακαδημία Αθηνών αποφάσισε να τιμηθεί ο ΚΟΡΑΗΣ Νέας Υόρκης για τη φιλανθρωπική και εκπαιδευτική δράση. Η τελετή για την απόδοση της τιμής θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα τα προσεχή Χριστούγεννα στην Αθήνα και ο ΚΟΡΑΗΣ θα είναι η μόνη ομογενειακή οργάνωση που λαμβάνει τέτοια τιμητική διάκριση.
Ακολούθησε δείπνο όπου τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής τον εκπροσώπησε ο Επίσκοπος κ. Θεόφιλος, για να κλείσει η βραδιά με παρουσίαση ελληνικών χορών και ορχήστρα
Την επομένη έγινε η επιμνημόσυνη δεήση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Φλώσινγκ για τους πεσόντας στην απελευθέρωση της Χίου με μεγάλη προσέλευση κόσμου.
Το απόγευμα της Κυριακής ο ίδιος ομιλητής μίλησε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην «καρδιά» της Αστόρια με θέμα «Ελευθερία και ’Ανθρωπος».
Πρόεδρος της Διοργανωτικής Επιτροπής ήταν ο Δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος του ΚΟΡΑΗ ΝΥ Χρήστος Στρατάκης και τελετάρχης ο Στέλιος Τάτσης, Γραμματέας του Συλλόγου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝησιωτικά επιμελητήρια, επόμενη συνάντηση στη Χίο
Επόμενο άρθροΣτη Βουλή το 1ο ΤΕΕ