Αρχική Νέα Τοπικά Επιστολή στο ΥΕΝΑΝΠ για τις άγονες γραμμές

Επιστολή στο ΥΕΝΑΝΠ για τις άγονες γραμμές

21

ΕΠΙΣΤΟΛΗ στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με αντικείμενο το μειοδοτικό διαγωνισμό για την εξυπηρέτηση των γραμμών Σάμος /Ικαρία- Χίος- Μυτιλήνη-Λήμνος- Καβάλα, απέστειλε η πλοιοκτήτρια εταιρεία «Πηνελόπη ΝΕ» του κ. Αλέξανδρου Αγούδημου.


Με την επιστολή υποστηρίζει ότι η ναυτιλιακή εταιρεία «Νίκη Σαμοθράκη» του κ. Φώτη Μανούση δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει από το διαγωνισμό και ζητάει να πληροφορηθεί τι προτίθεται να πράξει το υπουργείο.


«Η εταιρεία μας συνδιαγωνίστηκε με άλλους συναδέλφους μας και δη με την εταιρεία “Νίκη Σαμοθράκης Ν.Ε.” στον ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό για την εξυπηρέτηση των γραμμών Σάμος /Ικαρία- Χίος- Μυτιλήνη-Λήμνος- Καβάλα, με αριθμό προκήρυξης ΔΜ/Φ.231.01/8117/25.9.2006» αναφέρει η επιστολή και προσθέτει: «Η πορεία του εν λόγω διαγωνισμού όπως σας είναι ήδη γνωστό δεν ήταν εύκολη, κυρίως λόγω των σκληρών παρεμβάσεών μας τόσo με επιστολές προς το υπουργείο όσο και με την αξιοποίηση των όποιων ένδικων μέσων ήταν διαθέσιμα.


Οι ανωτέρω αναφερόμενες παρεμβάσεις μας κύριο στόχο είχαν να αφυπνίσουν το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το τέως υπουργείο Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής, προκειμένου να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον, οι ανάγκες των ταξιδιωτών ιδιωτών και επαγγελματιών και εν γένει να πάψει επιτέλους να υφίστανται σκοτεινά σημεία αδιαφάνειας και αδικαιολόγητου πλουτισμού ορισμένων πλοιοκτητών από τα εισοδήματα επιδοτήσεων που ουσιαστικά καταβάλλονται από τους απλούς φορολογούμενους πολίτες, ειδικά όταν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που με καλύτερα πλοία από τον μειοδότη, με αποδεδειγμένη αξιοπιστία και ιστορία και χαμηλότερο κόστος για το Δημόσιο δύναται να εξυπηρετήσουν την ακτοπλοΐα των άγονων γραμμών. Οι προσπάθειές μας όμως τελικά ήταν άκαρπες. Ο εθελοτυφλισμός κάποιων, η περιβόητη ελληνική γραφειοκρατία υπερίσχυσαν, πάντα βέβαια εις βάρος του απλού πολίτη και των υγιών επιχειρήσεων».


Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι «σήμερα το πλοίο της εταιρείας Νίκη Σαμοπθράκης Ν.Ε. βρίσκεται ακινητοποιημένο για χρονικό διάστημα πολλών μηνών» και καλεί το υπουργείο «να τηρήσει το γράμμα του νόμου, όπως και κατά τη διάρκεια του παραπάνω αναφερόμενου αγώνα μας διατεινόταν πως τηρούσε».


«Αναρωτιόμαστε λοιπόν, αφενός εάν η εν λόγω εγγυητική έχει ήδη καταπέσει και εάν όχι, πότε αυτό θα λάβει χώρα και αφετέρου εάν θα υπάρξει νέος διαγωνισμός για την κάλυψη των αναγκών ή το υπουργείο σας θα φροντίσει να καλυφθεί το κενό με απ΄ ευθείας ανάθεση της γραμμής σε κάποιον αξιόπιστο συνάδελφο» υπογραμμίζει στην επιστολή της η πλοιοκτήτρια εταιρεία.


ΠΗΓΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2008