Αρχική Απόψεις Aρθρα Φιλοζωϊκός σύλλογος Χίου: ΑΤΥΧΑ, ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ

Φιλοζωϊκός σύλλογος Χίου: ΑΤΥΧΑ, ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ

13

 Η περίπτωση είναι συνηθισμένη: άνθρωπος αγοράζει σκύλο, μετά τον βαριέται, τον σαπίζει στο ξύλο (γιατί τον εκνευρίζει, γιατί δεν κάνει για το κυνήγι, γιατί γαβγίζει επειδή μένει συνεχώς δεμένος) και στο τέλος τον παρατάει να τον φορτωθούν άλλοι.
   Το θηλυκό κυνηγετικό σκυλί της ιστορίας μας βρήκε καταφύγιο στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας στην οδό Κοκκάλη 6. Τρομαγμένο καθώς ήταν δεν πλησίαζε κανέναν, ούτε καν τις δύο Κυρίες που το τάιζαν. Πολλές φορές του έτρωγαν το φαγητό οι γάτες. Κάποιοι ένοικοι της πολυκατοικίας ενοχλήθηκαν και είχαν απόλυτο δίκιο.
   Τότε ανακατεύουν το Φιλοζωικό Σύλλογο.
Ο κύριος Μπ… (σημείωση chiosnews.com: ο φιλοζωϊκός αναφέρεται επώνυμα στον κύριο που τηλεφώνησε, εμείς βάζουμε μόνο τα αρχικά του ονόματός του) απευθύνεται, πολύ σωστά, στο Δήμο Χίου.
Από το Δήμο τηλεφωνεί στο Φιλοζωικό ο κύριος Ροδίτης, αναφέροντας τίτλους, οφίκια, υπηρεσίες και πως το τηλέφωνο του το έδωσε «ο αντιδήμαρχος, ο κύριος Αμέντας».
Όλα αυτά προφανώς για να εντυπωσιαστούμε, πως μας κάνει τιμή ο Δήμος που μας πασάρει τις ευθύνες του. Παρεμπιπτόντως ο κύριος Αμέντας που ξέρει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα με τα αδέσποτα και τη δουλειά του Φιλοζωικού Συλλόγου δεν φαίνεται να έκανε κάποια ενέργεια μήπως αναλάβει κάποτε ο Δήμος αυτά που σύμφωνα με το Νόμο είναι αρμοδιότητα του. 
    Ο Φιλοζωικός πάντως δεν θα έκανε τίποτα γιατί τα μέλη του βαρέθηκαν να μαζεύουν σκυλιά και να μην ξέρουν μετά που να τα πάνε. Τελικά όμως υπάρχει πάντα κάποιος που λυπάται το ζώο και λέει «ας είναι, για τελευταία φορά, ας το πάρουμε κι αυτό».
Έτσι ξεκίνησαν να ταΐζουν καθημερινά το σκυλί, από τις 23 Μαΐου έως το πρωινό της 6ης Ιουνίου, με την προοπτική να ξεφοβηθεί και να το πάρουν. Το μεσημέρι της 6ης Ιουνίου ο κύριος Μπ… έπιασε το σκυλί και πήγε και το παράτησε στην Καρδαμάδα. Εννοείται πως ο σκύλος δεν βρέθηκε, παρά το ψάξιμο από μέλη του Συλλόγου την επομένη.
   Και αναρωτιόμαστε: να απευθυνθεί σε δημόσιες υπηρεσίες, να τηλεφωνήσει στο Φιλοζωικό, να κάνει υπομονή τόσες μέρες, μπόρεσε ο κύριος Μπ…
Να τηλεφωνήσει στο Φιλοζωικό και να πει «ορίστε, τον έπιασα το σκύλο, πάρτε τον» δεν μπορούσε; Δεν σκέφτηκε πως ένα σκυλί τόσο φοβισμένο δεν πρόκειται να επιβιώσει σε μία σχεδόν ακατοίκητη περιοχή; Δεν σκέφτηκε πως δεν είναι σωστό να φορτώσει σε άλλους το πρόβλημα που κάποιος φόρτωσε σε εκείνον; Προφανώς όχι.
   Παρακαλούμε εάν βρείτε ένα αδύνατο θηλυκό μαυρόασπρο κυνηγετικό φοβισμένο σκυλί με περιλαίμιο στην περιοχή της Καρδαμάδας τηλεφωνήστε στο 6977429622.

Υ.Γ. Το σκύλο που κάποιοι ανεγκέφαλοι είχαν ζώσει με «μπομπάκια» πέρσι το Πάσχα και που περιέθαλψε ο Φιλοζωικός ζήτησε να τον υιοθετήσει κάποια οικογένεια. Μετά από λίγο καιρό μάθαμε ότι η εν λόγω οικογένεια τον εγκατέλειψε σε ένα βουνό γιατί γάβγιζε. Τι να πούμε; Μην παίρνετε ζώα εάν δεν είστε διατεθειμένοι να επωμιστείτε τις ευθύνες τους.