Αρχική Πολιτισμός “Ευριπίδης” στο ΔΗΠΕΘΕ Β.Αιγαίου

“Ευριπίδης” στο ΔΗΠΕΘΕ Β.Αιγαίου

32

{fnc titlos}


 
Η ζωή του μεγάλου τραγικού ποιητή Ευριπίδη, που εξαιτίας της στάσης του και των ανατρεπτικών του κειμένων, που ασχολήθηκαν όχι μόνο με τους βασιλιάδες και τους ήρωες αλλά και τους απλούς ανθρώπους, είναι το αντικείμενο της θεατρικής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου με έδρα τη Χίο, “Ευριπίδης“.
Η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάριου βασισμένη στο έργο “Ευριπίδης” του Κωνσταντίνου Μπούρα που γραμμένο το 1999 παρουσιάζεται πρώτη φορά επί σκηνής με το Δημήτρη Αυγουστίδη στο ρόλο του Ευριπίδη.
“Kάθε άνθρωπος στη ζωή του πρέπει να έχει ένα στόχο, ένα σκοπό. O Eυριπίδης επιμένει συνέχεια στο έργο του, παραμελώντας ακόμη και την παραγγελία για συγγραφή έργου κάνοντας αυτό που νομίζει σωστό”, τόνισε ο Kωνσταντίνος Mάριος διευθυντής του ΔHΠEΘE B. Aιγαίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Αυτό είναι και το μήνυμα που περνά στις νέες γενιές να αγωνίζονται και να βάζουν στόχους μακριά από σειρήνες.
Ο Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ χαρακτήρισε το έργο ως “ένα ποιητικό θεατρικό μονόλογο που ερμηνεύει μόνο ένας εναλλάσσοντας εικόνες και δράση”. Ε τα πιο θερμά λόγια μίλησε για τον πρωταγωνιστή χιώτη ηθοποιό Δημήτρη Aυγουστίδη λέγοντας πως είναι “ένας έξοχος δραματικός ηθοποιός που βρίσκεται στην πιο καλή και δημιουργική του στιγμή”.
Ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές του έργου που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ότι η αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης έκρινε ότι το έργο πρέπει να παρουσιαστεί στα γυμνάσια και Λύκεια.
 H πρεμιέρα θα γίνει το Σάββατο και παραστάσεις θα δοθούν μέχρι την πρώτη Δεκεμβρίου, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για περιοδεία και στα άλλα νησιά του Bορείου Aιγαίου όπως και από Πανεπιστήμια που έχουν ελληνιστικές σχολές.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟμο-ψυχία Κοραή Νέας Υόρκης
Επόμενο άρθροΜισή…χείρα βοηθείας ΟΑΕΔ σε ΤΕΕ