Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Μισή…χείρα βοηθείας ΟΑΕΔ σε ΤΕΕ

Μισή…χείρα βοηθείας ΟΑΕΔ σε ΤΕΕ

43

{fnc titlos} Σε γενική συνέλευση θα προχωρήσουν σήμερα οι μαθητές στο 1ο ΤΕΕ ώστε λαμβάνοντας υπόψη τις μέχρι τώρα προφορικές δεσμεύσεις να επανεξετάσουν το θέμα της κατάληψης του σχολείου που βρίσκεται σε ισχύ από την αρχή της εβδομάδας.
Φαίνεται πάντως ότι ο ΟΑΕΔ είναι πολύ κοντά στο να δώσει το πράσινο φως για παραχώρηση 10 (από τις 20 που αρχικά ζητούσαν) αίθουσες- ξενώνες σο 2ο όροφο καθώς και ενός μεγάλου χώρου στο ισόγειο που θα χρησιμοποιηθεί για γραφεία καθηγητών.
Συγκεκριμένα στην παράδοση σχετικού ψηφίσματος στο Διευθυντή των σχολών του ΟΑΕΔ στη Χίο Γιάνννη Βουρλιωτάκη όπου του ανέφεραν πως οι ξενώνες του οργανισμού είναι ο μόνος άμεσα διαθέσιμος χώρος για να μεταστεγαστούν, ενημερώθηκαν προφορικά πως η Διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε να ανταποκριθεί με την παραπάνω παραχώρηση στο ήδη γνωστοποιημένο αίτημά τους.
Η εξέλιξη κρίνεται θετική τόσο για το σύλλογο γονέων αλλά και τους καθηγητές, αφού ήδη έχουν επισκεφθεί τους χώρους που κρίνονται ότι θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν προσωρινά τα τμήματα.
Μαθητές και γονείς με μηχανάκια, ιδιωτικά αυτοκίνητα αλλά και τρία μισθωμένα λεωφορεία έφθασαν το μεσημέρι στις σχολές του ΟΑΕΔ στο Κοντάρι φωνάζοντας συνθήματα για σχολεία και δωρεάν εκπαίδευση, θυμίζοντας παράλληλα το τραγικό συμβάν πρόσφατα λόγω σεισμού στην Ιταλία.
Το αίτημα για μεταστέγαση έχει διατυπωθεί στον ΟΣΚ από τον περασμένο Ιούνιο. Ο Οργανισμός “σηκώνει” ψηλά τα χέρια επειδή τον ενημέρωσαν καθυστερημένα.

Για το λόγο αυτό πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες και στη Δημοτική Αρχή όπως και στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Χίου που δεν έκανε όλες τις ενέργειες εγκαίρως (είτε για εξεύρεση λυόμενων αιθουσών είτε για δημοπράτηση βοηθητικού έργου) με αποτέλεσμα τη σημερινή κατάσταση τόσο στο ΤΕΕ όσο και στο 3ο- 8ο Δημοτικά που επίσης περιμένουν λυόμενες αίθουσες για να ξεκινήσουν οι δημοπρατημένες επισκευαστικές εργασίες.
Να σημειώσουμε ότι στο 1ο ΤΕΕ, κτίριο ηλικίας 80 ετών, η κατάσταση που επικρατεί ύστερα από τις έντονες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας έκανε τους μαθητές να χάσουν την υπομονή τους.
Ταβάνια που στάζουν, αίθουσες που μπάζουν νερά και μόλις την περασμένη Πέμπτη η πτώση σοβάδων (φώτο) και τούβλων από το θεωρητικά ασφαλές σημείο μιας αίθουσας που είναι το δοκάρι πάνω από την πόρτα ξεχείλισαν το ποτήρι. Παράλληλα τα νερά της βροχής δημιούργησαν προβλήματα και στα εργαστήρια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα 8 ηλεκτρονικοί υπολογιστές να χρειάζονται επισκευή εξαιτίας της υγρασίας και του νερού στην αιθουσα πληροφορικής.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Ευριπίδης” στο ΔΗΠΕΘΕ Β.Αιγαίου
Επόμενο άρθροΝίκη μαθητών- γονιών στο 1ο ΤΕΕ