Αρχική Νέα Τοπικά Καταγγελία εκπαιδευομένων στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας για την επιλογή του διευθυντή

Καταγγελία εκπαιδευομένων στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας για την επιλογή του διευθυντή

26

 Η Δεύτερη Ευκαιρία πρέπει να είναι στην επιδίωξη περαιτέρω μόρφωση ή στην αναζήτηση του σωστού… πολιτικού στηρίγματος.
   Αυτό αναρωτιούνται οι εκπαιδευόμενοι και οι απόφοιτοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Χίο, με αφορμή τις κρίσεις των διευθυντών.
   Όπως δυστυχώς έγινε στις κρίσεις των διευθυντών δημοτικών και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η ίδια «συνταγή» ακολουθήθηκε και με τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.
   Αν τα αντικειμενικά κριτήρια δεν ευνοούν τον… ευνοούμενο τότε το λόγο έχει η επιτροπή που εκτελεί την προσωπική συνέντευξη. Κρατά άλλωστε και το μαχαίρι και το πεπόνι!
   Το γεγονός αυτό καταγγέλλουν οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ που συγκέντρωσαν –παρόλο διακοπές- 38 μέχρι στιγμής υπογραφές με αίτημα «την άμεση ακύρωση της συνέντευξης- παρωδία και τη δικαίωση της καθηγήτριας Κατίνας Θεοδωροπούλου».
   Ας δούμε όμως τι σημειώνουν στο κείμενο διαμαρτυρίας:
   «Μάθαμε στο ΣΔΕ να μην κλίνουμε το στόμα μας όταν βλέπουμε το άδικο και να ορθώσουμε το ανάστημά μας.
   Να μην είμαστε αδιάφοροι για πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας και μας αφορούν άμεσα.
   …Νοιώθουμε πολύ καλά που αποφασίσαμε να πάρουμε το απολυτήριο του Γυμνασίου έστω και αργά και παρά τις δυσκολίες.
   Σας ζητάμε να μας πείσετε ότι κάνουμε καλά γιατί έχουμε αρχίσει να αμφιβάλουμε, πείτε μας ποιος ο λόγος να θέλουμε απολυτήριο Γυμνασίου που μας λείπει, όταν βλέπουμε να επιβιώνει όποιος έχει μέσον;
   Είναι δυνατό μια συνέντευξη να βγάζει διευθυντή; Τι ειπώθηκε δηλαδή; Πως ο ένας πήρε άριστα και η άλλη το χειρότερο βαθμό εκείνη την μέρα, και μάλιστα όταν αυτή που πήρε το χειρότερο βαθμό ξέρει πολύ καλύτερα πώς δουλεύει το ΣΔΕ και η εκπαίδευση ενηλίκων;
   Η αδικία φωνάζει! Η μία έχει διδακτορικό και μεταπτυχιακό, ο άλλος όχι. η μία έχει γράψει βιβλία, ο άλλος όχι. η μία έχει εμπειρία και εκπαίδευση ενηλίκων, ο άλλος όχι. κι όλα αυτά τα ανατρέπει μία συνέντευξη».
   Και καταλήγουν στην καταγγελία «Μήπως είναι καλύτερα να ψάχνουμε για κανένα μέσο, αντί να προσπαθούμε αν πάρουμε απολυτήριο;».