Αρχική Απόψεις Aρθρα Βασίλης Μαυρέλος: σχετικά με την παραίτησή μου από τη Συντονιστική Επιτροπή του...

Βασίλης Μαυρέλος: σχετικά με την παραίτησή μου από τη Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χίου

16

 Δελτίο Τύπου


Προς Μ.Μ.Ε. Χίου


Χίος, 8-7-08


Με αφορμή σχόλια του τοπικού τύπου που αφορούν την παραίτησή μου από τη Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χίου οφείλω να δηλώσω τα παρακάτω:


Κάθε παραίτηση από οποιαδήποτε θέση ευθύνης και ανεξάρτητα από τις αιτίες οι οποίες την προκαλούν είναι ούτως ή άλλως πράξη πολιτική.


            Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως πολιτικό υποκείμενο και συμμαχία κομμάτων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ομάδων και ανένταχτων αριστερών, για να μπορέσει στοιχειωδώς να ανταποκριθεί στις ανάγκες της περιόδου, της συγκυρίας αλλά και των εξελίξεων, ιδιαίτερα μετά και τα κρισιακά φαινόμενα που προκύπτουν στο πολιτικό σύστημα με την έξαρση των φαινομένων της πολιτικής διαφθοράς από τη μια και της ακρίβειας– λιτότητας–νέας φτώχειας από την άλλη, θα πρέπει άμεσα: α) να εντείνει και να κορυφώσει την αντιπολιτευτική του τακτική τόσο στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, όσο και στη δι(α)κομματική συναλλαγή – συνεννόηση – συναίνεση κάθε φορά που αυτή θα εκδηλώνεται, β) να επιχειρήσει με πολιτική ειλικρίνεια  τη διεύρυνση της ενωτικής αριστερής του πρωτοβουλίας ισότιμα και προς το χώρο του Κ.Κ.Ε. (ανεξάρτητα από τη λαθεμένα ανθενωτική στάση που κρατά αυτή τη στιγμή η ηγεσία του), προς τις δυνάμεις του Ν.Α.Ρ. – ΜΕ.Ρ.Α., της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α. και όσων υπαρκτών ριζοσπαστικών κινηματικών, οικολογικών, αντικαπιταλιστικών κινήσεων και ανεξάρτητων δυνάμεων χωράνε στο εγχείρημα της αριστερής ενότητας, γ) να προσπαθήσει καταρχήν να γεφυρώσει τις διαφορετικές πολιτικές, ιδεολογικές απόψεις και πρακτικές που συνυπάρχουν στο εσωτερικό του στην κατεύθυνση, όμως, προώθησης μιας πιο ριζοσπαστικής πολιτικής πρότασης και προγράμματος που θα αντιστοιχεί στους στρατηγικούς στόχους και τις διακηρύξεις του για πολιτική αλλαγή με παράλληλα και κοινωνικό μετασχηματισμό προς όφελος των σημερινών αδύναμων και εκμεταλλευόμενων τάξεων.


            Όσο με αφορά παρά τα είκοσι πέντε και πλέον χρόνια παρουσίας μου στην αριστερά και το κίνημα είναι νομίζω πρόωρο να «συνταξιοδοτηθώ» συνδικαλιστικά και πολιτικά. Έτσι κι αλλιώς όσο έχω καλή υγεία θα δηλώνω παρών.


Βασίλης Μαυρέλος