Αρχική Απόψεις Aρθρα Αλέκος Γαϊτάνος: Το Θεόφιλος και οι μωρές παρθένες

Αλέκος Γαϊτάνος: Το Θεόφιλος και οι μωρές παρθένες

19

 Την ώρα που οι γκλάμουρ τελετές έδιναν και έπαιρναν στις καθεστωτικού τύπου φιέστες που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για το γιορτασμό της ναυτικής εβδομάδας, με τους βασικούς συντελεστές αυτού που ονομάζεται θαύμα της ελληνικής ναυτιλίας τους ναυτεργάτες να είναι απόντες, τα συνεργεία στα ανοικτά της Αιγνούσας έδιναν τη δική τους μάχη με το χρόνο στο πλοίο Θεόφιλος.
Η πρόσκρουση στη ξέρα επέφερε περισσότερο από το ρήγμα στα πλευρά του γέρικου σκαριού, συντριπτικό πλήγμα σε όλο το σαθρό οικοδόμημα της ελληνικής ακτοπλοΐας εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τους εφοπλιστές και όλη την κάστα των πολιτικών εκφραστών τους.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κος Βουλγαράκης με πελιδνό ύφος έσπευσε να ανακοινώσει νέα δέσμη μέτρων, ομολογώντας ταυτόχρονα την ανεπάρκεια της κυβερνητικής πολιτικής που με πομπώδη τρόπο ο ίδιος μήνες πριν είχε εξαγγείλει για το ακτοπλοϊκό. 
Την ίδια ώρα ο Υφυπουργός κος Καμμένος αλαζόνας και προκλητικός σε ρόλο εκπροσώπου τύπου των εφοπλιστών, προσπάθησε να αποκρύψει τις βοούσες πολιτικές ευθύνες του ίδιου και της Κυβέρνησής του, με φύλλο συκής το πιθανολογούμενο ανθρώπινο λάθος μέλους του πληρώματος του πλοίου Θεόφιλος. 
Από κοντά και η αρμόδια τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ, συμπατριώτισσά μας Βουλευτής Ελπίδα Τσουρή,   έκρινε κατάλληλη τη στιγμή για να δηλώσει παρούσα μετά το ορυμαγδό των σκανδάλων που ταλανίζει κόμματα και στελέχη του δικομματικού συναινετικού φάσματος.
Με αφορμή το ατύχημα του Θεόφιλος ,εξέδωσε ανακοίνωση για να εγκαλέσει την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για το χάλι της ελληνικής ακτοπλοΐας, απευθυνόμενη προφανώς σε αμνήμονες ιθαγενείς που ξέχασαν ότι οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ κυβερνούσαν σχετικά πρόσφατα τη χώρα κοντά μια εικοσαετία ,με τους εφοπλιστές και τότε ασύδοτους να λυμαίνονται το χώρο και να αβγατίζουν ληστρικά τα κέρδη τους.
Παριστάνουν τις μωρές παρθένες οι πολιτικοί εκπρόσωποι του συναινετικού δικομματισμού.
Προσποιούνται τους αδαείς, ξεχνώντας ότι αυτοί χάραξαν τις πολιτικές που τους υπαγόρευσαν τα συμφέροντα των εφοπλιστών.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις μόνες από όλη την  Ευρωπαϊκή Ένωση  ανέθεσαν στους λύκους εν προκειμένου τους εφοπλιστές να φιλάνε τα πρόβατα δηλαδή τους κατοίκους των νησιών μας.
Πουθενά όπου γης όπου είναι σεβαστή η έννοια του κοινωνικού κράτους δεν έχουν οι εφοπλιστές το αποκλειστικό προνόμιο να διαχειρίζονται τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, δηλαδή ένα κατ΄  εξοχήν δημόσιο αγαθό.
Σε απόλυτη δικομματική συμπαιγνία τους κάνουν όλα τους τα χατίρια. Πρώτοι κυρώνουν κάθε φιλοεφοπλιστική ευρωπαϊκή ντιρεκτίβα ήθελε παρουσιαστεί στον ορίζοντα. Αυξήσεις ορίων ηλικίας των σαπιοκάραβων τους, άρση του καμποτάζ, σκανδαλώδεις επιδοτήσεις, αποδιάρθρωση της ναυτικής εκπαίδευσης, είναι μερικά από τα πεσκέσια των ελληνικών κυβερνήσεων προς στους εφοπλιστές.
Υπερσύχρονο δημόσιο στόλο στην υπηρεσία των νησιωτών θα διέθετε η χώρα αν διατίθετο μέρος μόνο από τις χρυσοφόρες  επιδοτήσεις των αγόνων γραμμών προς τις τσέπες των εφοπλιστών.
Στόλο που τη διαχείριση του θα έχει ένας δημόσιος φορές ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της.
Να τελειώνουμε μια για πάντα με τους εφοπλιστές και τις εφοπλιστόδουλες δικομματικές κυβερνήσεις τους!
   
Αλέκος Γαϊτάνος
                                                            Επικεφαλής ΕΑΚ