Αρχική Πολιτισμός ΦΟ Καρδαμύλων: 2ήμερο αφιερωμένο στον Αδαμάντιο Λεμό

ΦΟ Καρδαμύλων: 2ήμερο αφιερωμένο στον Αδαμάντιο Λεμό

12

 

 

Διήμερο αφιέρωμα στον Αδαμάντιο Λεμό πραγματοποιεί το σαββατοκύριακο ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων.
   «Όταν κάποιος έριξε την ιδέα για μια εκδήλωση αφιερωμένη στον Αδαμάντιο Λεμό, όλοι νιώσαμε μια έκπληξη κι ένα δέος μαζί», σημειώνεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
   Ευτυχώς όμως αυτό ξεπεράστηκε από τα μέλη του ΦΟΚ και ετοίμασαν τις εκδηλώσεις όπου θα τιμηθεί ο Καρδαμυλίτης Θεατράνθρωπος και η σύζυγός του ηθοποιός Μαίρη Γιατρά, που για το μεράκι τους για το θέατρο αγωνίστηκαν και πάλεψαν.
   Ο Αδαμάντιος Λεμός παρότι για χρόνια έζησε μακριά από τη γενέτειρά του δεν την ξέχασε. Πάλεψε, πόνεσε και αγωνίστηκε για να πάρει σάρκα και οστά το Ανοιχτό Θέατρο στα Καρδάμυλα, στα πρότυπα των θεάτρων της αρχαιότητας το οποίο ονειρευόταν να αποτελεί πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο για όλη τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.
   Και μένει στις εκάστοτε δημοτικές αρχές και τους πολιτιστικούς φορείς του τόπου να το ανυψώσουν και να του δώσουν μια τέτοια προοπτική.
   Αλλά ας δούμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
   Το Σάββατο στις 8.00 τοπ βράδυ ο Δήμος Αβδελιώδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου θα μιλήσει για τη ζωή και το έργο του Λεμού μέσα από εικόνες και φωτογραφίες.
   Η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Άνω Καρδαμύλων.
   Μάλιστα θα λειτουργεί από 12-14 Ιουλίου και σχετική φωτογραφική έκθεση.
   Την Κυριακή, 13 Ιουλίου στο Ανοικτό θέατρο Καρδαμύλων θα δοθεί παράσταση αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου θεατράνθρωπου.,
   Συγκεκριμένα θα παρουσιαστεί η παράσταση «οι ηλίθιοι» του Νηλ Σάϊμον από τους μαθητές των Καρδαμύλων που κατέκτησε το Α’ βραβείο στους μαθητικούς- καλλιτεχνικούς αγώνες θεάτρου 2006-2007