Αρχική Νέα Τοπικά Για σιγουριά! Φάρμακα με συνταγή μαζί μας στην πτήση

Για σιγουριά! Φάρμακα με συνταγή μαζί μας στην πτήση

16

 Ο επιβάτης δεν είναι υποχρεωμένος να έχει μαζί του ιατρική συνταγή για τη μεταφορά φαρμάκων στις πτήσεις εντός ΕΕ, σημειώνει ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα μεταφορών Αντόνιο Ταγιάνι, αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει το προσωπικό ασφαλείας.
   “Τα συνταγογραφούμενα αλλά και φάρμακα που πωλούνται ελεύθερα μπορούν να μεταφέρονται στις χειραποσκευές χωρίς υποχρέωση του επιβάτη να έχει μαζί του την ιατρική συνταγή. Ωστόσο, το προσωπικό ασφαλείας μπορεί να διενεργεί ελέγχους αξιοπιστίας… Για τους ελέγχους αυτούς, η συνταγή αποτελεί χρήσιμο μέσο δικαιολόγησης της μεταφοράς υγρών φαρμάκων”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην απάντησή του προς τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Μαυρομμάτη.
   “Ρητή εξαίρεση για τα είδη που χρειάζονται για ιατρικούς σκοπούς ή για την κάλυψη ειδικών διατροφικών αναγκών και μεταφέρονται σε δοχεία χωρητικότητας άνω των 100 ml προβλέπει ο Κανονισμός 1546 του 2006, που επιβάλλει περιορισμούς στα υγρά και στα προϊόντα σπρέι και τζελ, τα οποία μεταφέρουν στις χειραποσκευές τους οι επιβάτες”, συμπληρώνει στην απάντησή του ο Επίτροπος.