Αρχική Απόψεις Aρθρα Αντώνης Λυπαρής: Τώρα μας ζητούν να πληρώσουμε τα πρόστιμα στην ελεγχόμενη στάθμευση

Αντώνης Λυπαρής: Τώρα μας ζητούν να πληρώσουμε τα πρόστιμα στην ελεγχόμενη στάθμευση

43

      ΠΡΟΣ:   1. κ. Π. Βρουλή  Δήμαρχο Χίου
                   2. κ. Π. Ντομάτα Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου
                       (με την παράκληση να ενημερώσει σχετικά τους κ.κ.    .    .                                Δημοτικούς Συμβούλους)
     
      κ. Δήμαρχε και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
                                                                                    Πρόσφατα ενημερώθηκα ότι έχετε βεβαιώσει πρόστιμα για παραβάσεις της ελεγχόμενης στάθμευσης που έλαβαν χώρα κατά την περίοδο της δικής μας Δημοτικής Αρχής και ότι στα εύλογα παράπονα των συμπολιτών μας τους παραπέμπετε να κάμουν τα παράπονά τους «στο Μεννή». Επειδή αυτό είναι πέρα για πέρα άδικο και ίσως «λιγάκι παράνομο», αλλά και για ενημέρωση τόσο δική σας αλλά και των θιγόμενων συνδημοτών και συμπολιτών μας, θα μου επιτρέψετε να σας γνωρίσω τα παρακάτω και να σας καλέσω να φροντίσετε για την αποκατάσταση  της αδικίας που συντελείται.
      Καταρχάς να θυμίσω ότι από την πρώτη χρονιά της Δημοτικής μας Αρχής, είχαμε εφαρμόσει πακέτο μέτρων που βελτίωσαν αισθητά τις συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη μας. Αυτό είχε αναγνωρισθεί από τους πάντες και είχε θορυβήσει αντίστοιχα τους πολέμιους της Δημοτικής Αρχής Μεννή, οι οποίοι μη έχοντας πολιτικό αντίλογο, κατέφυγαν σε ανορθόδοξη πολεμική, αδιαφορώντας για τη ζημιά που επέφεραν στην πόλη μας. Μέσα από αυτού του είδους την πολεμική, πέτυχαν να εκμαιεύσουν το με αρ. πρ.6037 της 28-Σεπ.-2004 έγγραφο του τότε Γ.Γ. της Περιφέρειας το οποίο έλαβε τεράστια δημοσιότητα. Παραβαίνοντας στοιχειώδεις κανόνες ο κ. Γενικός, χωρίς ούτε καν να πάρει οποιαδήποτε πληροφορία ή ενημέρωση από το Δήμο, έκρινε μονομερώς και αυθαίρετα ότι ο τρόπος με τον οποίο βεβαιώνονταν οι παραβάσεις της Ελεγχόμενης δεν ήταν σύννομος και ότι πρέπει «…οι ασχολούμενοι με τη βεβαίωση των παραβάσεων στους χώρους της ελεγχόμενης στάθμευσης να απέχουν από τις εν λόγω ενέργειες.»
      Είναι ευνόητο ότι το έγγραφο αυτό, το οποίο έγινε σημαία από την τότε μειοψηφία του Δ. Σ. και πρωτοσέλιδο από μερίδα του τύπου, που για προσωπικούς λόγους ασκούσε ακραία πολεμική εναντίον του τότε Δημάρχου, υπήρξε βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια των κυκλοφοριακών μέτρων. Η Δημοτική μας Αρχή επέμεινε στην ορθότητα των ενεργειών της, αλλά η αξιοπιστία μας είχε κλονιστεί και οι συμπολίτες μας είχαν πειστεί ότι οι βεβαιώσεις των παραβάσεων ήταν «κουρελόχαρτα» που θα έπρεπε να τα σκίζουν και να τα πετούν, όπως τους πρότρεπαν οι γνωστοί κύκλοι. Το αποτέλεσμα καταγράφεται στην εφημερίδα «πολίτης» της 27-Δεκ-04, όπου το ρεπορτάζ αποδείκνυε ότι «3 στους 4 δεν πληρώνουν την ελεγχόμενη στάθμευση». Μετά από την εξέλιξη αυτή αποφασίσαμε να ακυρώσουμε όλες τις κλίσεις που είχαν δοθεί αυτήν την περίοδο της αμφισβήτησης.  (Για επιβεβαίωση όλων των παραπάνω, σας επισυνάπτω αντίγραφα των σχετικών δημοσιευμάτων.)


      Συμφωνήσαμε όμως αυτό να μη γίνει παραμονές των εκλογών, για να μη θεωρηθεί προεκλογικός λαϊκισμός. Έτσι αμέσως μετά τις εκλογές με ομόφωνη απόφαση του Δ. Σ. ακυρώθηκαν όλες οι παραπάνω κλήσεις. Όλως περιέργως όμως, όπως με πληροφόρησαν, η Περιφέρεια ακύρωσε αυτήν την απόφαση του Δ. Σ., παρά το ότι η ίδια η Περιφέρεια είχε κρίνει ότι οι κλήσεις ήταν παράνομες. Βεβαίως με τον τρόπο αυτό ομολογούν το σαμποτάζ που εσκεμμένα έκαναν στη Δημοτική μας Αρχή, συγχρόνως όμως περιπλέκουν τα πράματα. Είναι δε απορίας άξιο ότι σεις, αντί να αντιδράσετε και να απαιτήσετε από την Περιφέρεια να λογικευτεί, σπεύσατε να βεβαιώσετε τα (κατά την Περιφέρεια) παράνομα πρόστιμα και απαιτείτε την εξόφλησή τους από τους συμπολίτες μας, των οποίων το μόνο λάθος ήταν ότι πίστεψαν τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας και τη γνωστή μερίδα των τοπικών ΜΜΕ και όχι τη Δημοτική μας Αρχή.
      Μετά απ’ αυτά νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσετε ότι όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας υπήρξαν θύματα της παραπληροφόρησης και του πολιτικαντισμού και ότι δεν είναι σωστό να τιμωρηθούν με την επιβολή άδικων προστίμων. Σας καλώ λοιπόν να αναστείλετε την είσπραξη των προστίμων, να επαναλάβετε την απόφαση του προηγούμενου Δ. Σ. ακυρώνοντας τα άδικα πρόστιμα και να θέσετε την Περιφέρεια προ των ευθυνών της. Θα είναι δε  αυτή σας η απόφαση μια αποστομωτική απάντηση σε όσους διαδίδουν ότι με τον τρόπο αυτό βρήκατε την ευκαιρία να γεμίσετε τα Ταμεία του Δήμου, αξιώνοντας την καταβολή άδικων προστίμων, τα οποία μάλιστα χρεώνετε στο Μεννή. Είναι άδικο διότι ο Μεννής δεν προώθησε για πληρωμή ούτε ένα €. Αντίθετα μάλιστα  αποφάσισε να χαριστούν όλα τα πρόστιμα, τα οποία σεις προωθείτε για να εισπραχθούν.
     
Χίος 17-07-08
Μετά τιμής

Αντ. Λυπαρής