Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΝΕ ΚΚΕ Χίου: εμπαίζει η Κυβέρνηση για τη διαίστωση ύπαρξης καρτέλ στην...

ΝΕ ΚΚΕ Χίου: εμπαίζει η Κυβέρνηση για τη διαίστωση ύπαρξης καρτέλ στην ακτοπλοΐα

11

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ


      Η Κυβέρνηση εμπαίζει τον Ελληνικό λαό όταν δηλώνει, μετά τη «διαπίστωση»(!) για ύπαρξη καρτέλ στην ακτοπλοΐα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ότι θα επιβάλλει πρόστιμα στις ακτοπλοϊκές εταιρείες!!!
      Είναι η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ που μαζί με τους εφοπλιστές αποφάσισε τις νέες αυξήσεις και τη γενναία επιδότηση τους με 70 εκατ. ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
      Με την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ το 2001, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και του ΣΥΝ, υλοποιώντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπόσχονταν ότι θα μειωθούν οι τιμές των εισιτηρίων και ότι θα βελτιωθούν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
 Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι η απελευθέρωση, όχι μόνο δε μείωσε τις τιμές, αλλά ότι οδήγησε στη σημερινή εξέλιξη και στην επιδείνωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
 Για το ΚΚΕ οι διακοπές είναι αναφαίρετο δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας. Η ναυτιλία για να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, πρέπει η εξουσία να περάσει στα χέρια των λαϊκών δυνάμεων και τα πλοία να γίνουν λαϊκή περιουσία.
     
      Στην κατεύθυνση αυτή το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούμε, διεκδικώντας ΣΗΜΕΡΑ για:
* Δραστική μείωση της τιμής των εισιτηρίων.
* Ασφαλή και σύγχρονα πλοία.
* Ναυτεργάτες με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


 


Χίος 23/07/2008