Αρχική Νέα Τοπικά Νέα Αντίληψη: αδιαπραγμάτευτα νομιμότητα, διαφάνεια, σεβασμός στο δημόσιο χρήμα

Νέα Αντίληψη: αδιαπραγμάτευτα νομιμότητα, διαφάνεια, σεβασμός στο δημόσιο χρήμα

7

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤο τρίπτυχο νομιμότητα, διαφάνεια, και σεβασμός στο δημόσιο χρήμα είναι για τη ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ αδιαπραγμάτευτο. Στην εποχή των χαλαρών αντιστάσεων, της αλλοτρίωσης των συνειδήσεων, της λογικής των μιζών, επιλέγουμε να υπερασπιζόμαστε, αταλάντευτα, τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών.
Γνωρίζουμε ότι αυτό ενοχλεί τη δημοτική αρχή, τους επιτήδειους συνοδοιπόρους και δορυφόρους της. Κάποιος όμως πρέπει να πει την αλήθεια: Τίποτα, από την αρχή μέχρι το τέλος αυτού του «πολιτιστικού γεγονότος», με τον βαρύγδουπο τίτλο «1ο Μεσογειακό  Φεστιβάλ Τέχνη στη γη της μαστίχας», γεγονότος που θα προέβαλε διεθνώς τη Χίο (;), δεν έγινε νόμιμα και με διαφάνεια.
Πώς εξηγείται διαφορετικά η υποχρέωση του δήμου να καταβάλει από τα ταμεία του 420.000 ευρώ για να το επιχορηγήσει όταν, την ίδια στιγμή, οι δημότες πληρώνουν από 15 έως 18 ευρώ εισιτήριο, για κάθε εκδήλωση; Πληρώνουν δηλαδή όσα και οι υπόλοιποι κάτοικοι, άλλων περιοχών, που παρακολουθούν τις ίδιες εκδηλώσεις, μια και οι καλλιτέχνες βρίσκονται σε περιοδεία ανά την Ελλάδα;
Ποιος και πότε θα δώσει πλήρη και αναλυτικό προϋπολογισμό των δαπανών, κατάσταση των εσόδων και χορηγιών; Η δημοτική αρχή, ένοχα, σιωπά.
Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ όμως αναλαμβάνει τη δέσμευση να εργαστεί, μεθοδικά και αποτελεσματικά, ώστε όλα να βγουν στο φως.
Τότε θα απαντηθεί και η κατηγορία του Δημάρχου πως, δήθεν, έχουμε μετατραπεί σε «βιομήχανους ενστάσεων», για να ανακόψουμε το «έργο» του! Τότε θα αντιληφθεί πως ο τίτλος που «πονηρά» μας αποδίδει είναι  προτιμότερος από εκείνο, που ο ίδιος επιφορτίζεται, του βιομήχανου της παρανομίας, της αδιαφάνειας και της κατασπατάλησης του χρήματος των δημοτών του.