Αρχική Νέα Τοπικά Nέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύλλογο «Φίλοι Οινουσσών»

Nέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύλλογο «Φίλοι Οινουσσών»

125

 Με μεγάλη συμμετοχή των μελών του 80χρονου ιστορικού σωματείου των Οινουσσών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Αυγούστου στις Οινούσσες η ετήσια γενική συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης.


Ψήφισαν 348 Αιγνουσιώτες και ανέδειξαν τα 11 μέλη του νέου Συμβουλίου, ενώ προηγουμένως με ένα θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα ευχαρίστησαν και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στον απερχόμενο Πρόεδρο καπ. Δημήτρη Στ. Λιγνό, ο οποίος πρωτοστάτησε στην αγορά του νέου ακτοπλοϊκού σκάφους της Αιγνούσας, του Ε/Γ-Ο/Γ «ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ».
Από την κάλπη αναδείχθηκε πρώτος με ισχυρή πλειοψηφία ο κ. Γεώργιος Στ. Δανιήλ, Δικηγόρος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Οινουσσών, ο οποίος είχε θητεύσει επί 21 χρόνια στον Σύλλογο ως Γεν. Γραμματέας, επανεκλεγείς για όγδοη συνεχή χρονιά. Επίσης εξελέγησαν αρκετά νέα μέλη καθώς και έμπειρα στελέχη του οινουσσιακού σωματείου.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είναι τα ακόλουθα:
1.Δανιήλ Γεώργιος  190 ψήφοι
2.Χαλκιά Ευγενία  162 ψήφοι
3.Σκούφης Λάμπρος 161 ψήφοι
4.Λιγνός Δημήτριος 139 ψήφοι
5.Βλησμά Ευφροσύνη 122 ψήφοι
6.Καραβάς Σπυρίδων  118 ψήφοι
7.Κασκάνη Ευαγγελία 102 ψήφοι
8.Παλάσης Κωνσταντίνος 102 ψήφοι
9.Πατέρας Ιωάννης 93 ψήφοι
10.Λιγνού Ιουλία 76 ψήφοι
11.Καμπουράκη-Καρατζά Κασσάνδρα 73 ψήφοι.


Την Τρίτη 12 Αυγούστου το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα στην πρώτη συνεδρίασή του, σύμφωνα με το καταστατικό και ανέλαβε καθήκοντα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΦΟ για την τριετία 2008-2011 έχει την ακόλουθη σύνθεση:
Πρόεδρος: Γεώργιος Στ. Δανιήλ
Α’ Αντιπρόεδρος: Λάμπρος Π. Σκούφης
Β’ Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Ι. Παλάσης
Γεν. Γραμματεύς: Ευγενία Γ. Χαλκιά
Ταμίας: Ευφροσύνη Δ. Βλησμά
Μέλη: Δημήτριος Στ. Λιγνός, Ιωάννης Διαμ. Πατέρας, Σπυρίδων Καραβάς, Ιουλία Λιγνού, Ευαγγελία Κασκάνη, Κασσάνδρα Καμπουράκη-Καρατζά.


Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακήρυξε ομόφωνα Επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου τον απελθόντα πρόεδρο καπ. Δημήτρη Στ. Λιγνό, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του σωματείου για την προσφορά του στον τόπο και κάλεσε όλα τα μέλη του ΣΦΟ σε συνεργασία και συστράτευση για την επίτευξη των καταστατικών σκοπών και την ενίσχυση του ιστορικού ρόλου του ΣΦΟ.


Το Διοικητικό Συμβούλιο ξεκίνησε ήδη τις επαφές και συναντήσεις με τους άλλους φορείς του νησιού και συζητά προτάσεις και εισηγήσεις για προσεχείς πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις του ΣΦΟ, με στόχο να διαμορφωθεί ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα.