Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Νίκη μαθητών- γονιών στο 1ο ΤΕΕ

Νίκη μαθητών- γονιών στο 1ο ΤΕΕ

36


{fnc titlos}


 
Οι κινητοποιήσεις των μαθητών του 1ου ΤΕΕ, με τη συμπαράσταση των γονέων και καθηγητών, έφεραν τελικά αποτελέσματα για το θέμα της μεταστέγασης.
Αργά το βράδυ της Πέμπτης οι καταληψίες μαθητές, που πρέπει να σημειώσουμε λειτούργησαν άψογα όλη την εβδομάδα που διήρκησε η κινητοποίησή τους, ενημερώθηκαν ότι τελικά ο ΟΑΕΔ θα εξετάσει να παραχωρήσει όλες τις αίθουσες- ξενώνες που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, ενώ παράλληλα ορισμένα εργαστήρια θα στεγαστούν σε άλλα σχολιακά συγκροτήματα όπου υπάρχει η υποδομή.
Μάλιστα ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Γιάννης Νικολάου με έγγραφό του στην υφυπουργό Υγείας Ελπίδα Τσουρή ενημέρωνε αργά το απόγευμα της Πέμπτης (6.28 μ.μ. σημειώνεται η ώρα στο σχετικό fax) πως:
«Ο ΟΑΕΔ, κατανοώντας το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με τη στέγαση του πρώτου ΤΕΕ στη Χίο, αντιμετωπίζει θετικά το αότημα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου για προσωρινή εγκατάσταση του ΤΕΕ Χίου σε αίθουσες του ΚΕΤΕΚ του ΟΑΕΔ.
Για το σκοπό αυτό την προσεχή Τρίτη θα τεθεί προς συζήτηση στο ΔΣ του ΟΑΕΔ, αρμόδιο για να λάβει σχετική απόφαση, προκειμένου να καθοριστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις και η διαδικασία που απαιτείται.
Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Χίο».
Το σχετικό έγγραφο θεωρείται πως είναι αποτέλεσμα των πιέσεων τόσο των μαθητών, που ζητούσαν εγγράφως αυτά που τους είχε μεταφέρει ο διευθυντής του ΚΕΤΕΚ Χίου το μεσημέρι της Πέμπτης, αλλά και του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, που προσπαθούσαν κατοχυρώνοντας το αίτημα των παιδιών τους να σταματήσουν την κατάληψη.
Να σημειώσουμε ότι ήδη από την Παρασκευή και με οδηγίες της Διεύθυνσης του 1ου ΤΕΕ οι μαθητές «αμπαλάρουν» προς μετακόμιση τα πράγματα του σχολείου τους.
Εξάλλου χθες οι μαθητές στο 1ο ΤΕΕ πραγματοποίησαν και τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου 15μελους συμβουλίου του σχολείου. Μάλιστα φαίνεται ότι αναπτύχθηκαν τόσο καλές σχέσεις με το σύλλογο γονέων που τους ζήτησαν να παρευρεθούν αν το επιθυμούν στη γενική συνέλευση των μαθητών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Έστησαν” τους ομογενείς της Αυστραλίας οι βουλευτές
Επόμενο άρθροΓερνάμε…