Αρχική Νέα Τοπικά Συνάντηση για τον ετήσιο θεματικό Ραδιοφωνικό Διαγωνισμό του URTI

Συνάντηση για τον ετήσιο θεματικό Ραδιοφωνικό Διαγωνισμό του URTI

10

 Η ΕΡΤ Α.Ε. φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη Συνάντηση για τον ετήσιο θεματικό Ραδιοφωνικό Διαγωνισμό του URTI (Universite Radiophonique et Televisuelle Internationale – Διεθνές Ραδιοφωνικό και Τηλεοπτικό Πανεπιστήμιο).
 Με αριθμό ρεκόρ για την ιστορία του Διαγωνισμού, 55 ραδιοφωνικά προγράμματα απ’ όλο τον κόσμο, δίνουν το παρών στον φετινό Διαγωνισμό που θέμα του είναι “La memoire” («Η Μνήμη»).
      Στις εργασίες της Συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη 25 – 27 Σεπτεμβρίου 2008, τα 15 μέλη της Κριτικής Επιτροπής θ’ ακούσουν τα διαγωνιζόμενα προγράμματα και θα επιλέξουν τα τρία καλύτερα, τα οποία και θα βραβευτούν.
      Την Κριτική Επιτροπή αποτελούν μέλη από τις εξής χώρες: Αίγυπτος, Αλγερία, Τυνησία, Καμερούν, Ελλάδα, Βουλγαρία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Ιταλία.
      Στον φετινό Διαγωνισμό, η Ελληνική Ραδιοφωνία συμμετέχει με δύο προγράμματα: «Το μαγνάδι της μνήμης» της Δέσποινα Τσούκα από την ΕΡΑ Βόλου και το «Από πού και γιατί;» του Γιώργου Παπαζαχαρίου από την ΕΡΑ 5.
      Θυμίζουμε ότι πέρσι, η ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΑ “Collage de frontiers”, του δημοσιογράφου Γκαζμέντ Καπλάνι, απέσπασε το τρίτο βραβείο.
     
      Την οργάνωση της Συνάντησης έχουν η Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ και η ΕΡΑ Αιγαίου.