Αρχική Νέα Τοπικά Προειδοποιητική αποχή Δικηγορικού Συλλόγου για Δικαστικό Μέγαρο

Προειδοποιητική αποχή Δικηγορικού Συλλόγου για Δικαστικό Μέγαρο

8

 Χίος, 25-9-2008


                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


 


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου στη συνεδρίασή του στις 22-9-2008 αποφάσισε να συμπαρασταθεί στην ήδη εξαγγελθείσα απεργία των δικαστικών υπαλλήλων από Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου έως και Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008, αποφασίζοντας ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ από τα δικαστήρια για το ίδιο διάστημα.


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα για τον πολύχρονο εμπαιγμό που υφιστάμεθα από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τη μη ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου στη Χίο.


Η πάροδος πέντε και πλέον ετών, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης, ήταν υπεραρκετή για να καταδείξει ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει στις προτεραιότητες του τις δικαστηριακές υποδομές του νησιού. Επί πλέον, η ακατανόητη αδράνεια της εταιρείας Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε. επί 6 τουλάχιστον μήνες ξεπερνά τα όρια της ολιγωρίας.


Θεωρούμε απαράδεκτη τη σημερινή κατάσταση των Δικαστηρίων και της Εισαγγελίας Χίου, αφού οι υπηρεσίες στεγάζονται σε ακατάλληλους και ανεπαρκείς χώρους που προσβάλλουν τον πολίτη αλλά και τη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ το γεγονός ότι σε εποχές που τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα του πληθυσμού στενάζουν, το Κράτος σπαταλά αλόγιστα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο για μισθώματα Πρωτοδικείου, Εισαγγελίας, Ειρηνοδικείου, Υποθηκοφυλακείου κ.α. Την ίδια στιγμή το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων έχει την οικονομική δυνατότητα να κατασκευάσει Δικαστικό Μέγαρο στο νησί, αλλά τα χρήματα που είχαν προϋπολογιστεί για τη Χίο διοχετεύονται σε άλλα έργα (Εφετείο Αθηνών).


Καλούμε όλους τους φορείς του νησιού, τους βουλευτές, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους πνευματικούς ανθρώπους, αλλά και κάθε άλλο φορέα ή πολίτη που έχει τη δυνατότητα, να παρέμβουν προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ζητώντας να σταματήσει η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση. Η Χίος δικαιούται και πρέπει να αποκτήσει τις αυτονόητες υποδομές.


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΤΣΟΥΡΟΣ          ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΠΙΠΙΔΗΣ