Αρχική Νέα Τοπικά ΣΥΔΗΝΟΧ: Ναι στον απολογισμό με ψήφο…αδιαφορίας

ΣΥΔΗΝΟΧ: Ναι στον απολογισμό με ψήφο…αδιαφορίας

11

 Μόλις και μετά βίας κατάφερε να έχει απαρτία ο Σύνδεσμος Δήμων Νομού Χίου, κατά την τελευταία  συνεδρίαση για τον οικονομικό απολογισμό του 2007. Απόντες, άπαντες οι εκτός Δήμου Χίου μέλη του, εξαιρουμένου του δημάρχου Ομηρούπολης Γιάννη Μαλαφή, οι οποίοι ψήφισαν τον απολογισμό με γνώμονα την …αδιαφορία.
Η γενική εντύπωση   που μας δημιουργήθηκε είναι ότι   εδώ υπάρχει ένας απαξιωμένος σύνδεσμος, που τον διατηρούμε στη ζωή μέχρι να πεθάνει από μόνος του, και στο μεταξύ ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε  κάθε άλλο παρά έχει εκλείψει.
Μιλάμε φυσικά για το πρόβλημα του νερού, που παραμένει οξύ όχι μόνο για το Δήμο Χίου, αλλά για όλους τους συμμετέχοντες –απόντες δήμους: Αγίου Μηνά, Καμποχώρων, Ιωνίας, Καρδαμύλων, Ψαρών.  Άλλωστε για να αντιμετωπιστεί από κοινού εφόσον από κοινού υφίσταται, δημιουργήθηκε ο Σύνδεσμός, επι Δημαρχίας Μάρκου Μεννή, του οποίου το συγκεκριμένο όραμα όπως και τόσα άλλα, (βλέπε: Θεοδωράκεια), δεν έχει την πολιτική, ενδεχομένως ούτε την αντικειμενική ικανότητα να τα εξελίξει, η σημερινή πολιτική του αρχή. 
Προφανώς έχουν προηγηθεί πολλά βήματα που οδήγησαν το Σύνδεσμο στην απαξιωτική εικόνα που παρουσιάζει σήμερα, και ευθύνες γι αυτό φέρουν βεβαίως όλοι οι συμμετέχοντες.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα ψιχία που συνεισέφεραν από τη ΣΑΤΑ του 2007 οι συμμετέχοντες Δήμοι, ενώ από τη ΣΑΤΑ του 2008 δεν έχουν δώσει ούτε ευρώ ακόμα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Γιάννης Μουρούνας.
Για την ιστορία να πούμε ότι το 2007 η παρούσα διοίκηση παρέλαβε το Σύνδεσμό με 150 χιλιάδες ευρώ πίστωση για θεομηνίες. Τον ίδιο χρόνο χρηματοδοτήθηκε με 2,5 εκατ. ευρώ από το υπ. Εσωτερικών για να λύσει το πρόβλημα της λειψυδρίας με έργα που σύμφωνα με τον κ. Μουρούνα βρίσκονται σε εξέλιξη.


ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ