Αρχική Νέα Τοπικά Αγωνιστική Πρωτοβουλία: να πληρωθούν άμεσα οι ασφαλιστικές εισφορές και τα δάνεια των...

Αγωνιστική Πρωτοβουλία: να πληρωθούν άμεσα οι ασφαλιστικές εισφορές και τα δάνεια των υπαλλήλων του Δήμου

9

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Όχι άλλος εμπαιγμός από τη Δημοτική Αρχή: να πληρωθούν άμεσα οι ασφαλιστικές εισφορές και τα δάνεια των υπαλλήλων του Δήμου


Συνάντηση με τους υπαλλήλους του Δήμου Ομηρούπολης είχε χθες ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών Δ. Ομηρούπολης Μάρκος Σκούφαλος, με πρωτοβουλία της παράταξης της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας.


Στόχος ήταν να ενημερώσει τους δημοτικούς υπαλλήλους για τις θέσεις της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας όσον αφορά στο θέμα της πληρωμής των εισφορών στο ασφαλιστικό τους ταμείο και των δανείων.
Υπενθυμίζουμε  ότι πρόκειται για ποσά τα οποία εμφανίζονταν εξοφλημένα στο Ταμείο του Δήμου, χωρίς όμως να έχουν ποτέ εξοφληθεί, ως εκ τούτου δεν υπήρχε περίπτωση να συναινέσουμε σε παράτυπο ή παράνομο τρόπο πληρωμής. Η σκόπιμη παραπληροφόρηση των εργαζομένων μέσα από παράγοντες της δημοτικής αρχής ότι κάναμε τα στραβά μάτια στην αποπληρωμή των χρεών της Τεχνικής και υποβολιμαία είναι και ύποπτη αφού συγκρίνει ανόμοιες καταστάσεις.
Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Δ. Ομηρούπολης με συνέπεια από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το πρόβλημα, ζήτησε να βγουν όλα στο φως. Να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση – μετά και την ολοκλήρωση της ΕΔΕ – για το πού πήγαν τα χρήματα αυτά και να αναλάβει ο Δήμος να καλύψει τους υπαλλήλους αποπληρώνοντας τόσο τα δάνεια όσο και τις ασφαλιστικές εισφορές τους. Στις κωλυσιεργίες της Δημοτικής Αρχής, η οποία τείνει να κλείσει το θέμα και να το κάνει να ξεχαστεί – η Αγωνιστική Πρωτοβουλία μόνη από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης συνεχίζει να πιέζει προκειμένου να υπάρξει αναλυτικός έλεγχος από την Περιφέρεια των οικονομικών του Δήμου.


Απορίας άξιο όμως είναι γιατί η Δημ. Αρχή. Μαλαφή, αντί να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην αντιμετώπιση του προβλήματος, αναλώνεται σε μία προσπάθεια στοχοποίησης της παράταξής μας, προσπαθώντας να μας μεταφέρει την ευθύνη για την ανικανότητά της να δώσει εδώ και ένα χρόνο λύση, χρησιμοποιώντας μας ως άλλοθι απέναντι στους εργαζόμενους λες και η παράταξή μας κυβερνά και έχει την πλειοψηφία.
Στη χτεσινή όμως σύσκεψη ο βασιλιάς αποδείχτηκε για άλλη μια φορά γυμνός, αφού σύμφωνα και με δήλωση του ορκωτού λογιστή του Δήμου κ. Λιάπη  μπορούν άμεσα να πληρωθούν τα χρέη αυτά, από τα τακτικά έσοδα του Δήμου! Η ίδια μάλιστα θέση επικρατεί και σε επίπεδο στελεχών της περιφέρειας!!!


Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία προτείνει την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την αποπληρωμή των υπαλλήλων. Φτάνει πια ο εμπαιγμός και η παραπληροφόρηση από τη δημοτική αρχή.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να πιέσουν στη σωστή κατεύθυνση και όχι να γίνονται θύματα αυτής της παραπληροφόρησης , προάγοντας λύσεις που θα τους κάνουν συνενόχους στο πρόβλημα, ενώ στην πλειοψηφία τους αποτελούν τα θύματα της πολιτικής που ακολουθήθηκε στα προηγούμενα χρόνια.
Δηλώνουμε τέλος για πολλοστή φορά, ότι σε καμιά περίπτωση ως Αγωνιστική Πρωτοβουλία δεν πρόκειται να αποδεχθούμε το κουκούλωμα της υπόθεσης. Για μας θα κλείσει το θέμα , όταν επιστραφούν τα χρήματα στο ταμείο του δήμου!Από την Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Δ. Ομηρούπολης