Αρχική Νέα Τοπικά Σιδερής Αμέντας: απάντηση επί προσωπικού για θέματα παιδείας Δ. Χίου

Σιδερής Αμέντας: απάντηση επί προσωπικού για θέματα παιδείας Δ. Χίου

24

Την ακόλουθη απάντηση με αφορμή άρθρο δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης έδωσε ο αντιδήμαρχος παιδείας Δήμου Χίου, Σιδερής Αμέντας, την οποία κοινοποίησε σε όλα τα ΜΜΕ:

 

 

ΑΜΕΝΤΑΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ

ΑΝΤ/ΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Σε πρωτοσέλιδο άρθρο αναφέρεται Δημοτικός Σύμβουλος σχετικά με έργα που έχουν γίνει στο τομέα της εκπαίδευσης επί Δημοτικής Αρχής Βρουλή, υποβαθμίζοντας τα και καρπώνοντας τα ως αρέσκεται και σε άλλες περιπτώσεις.


Αν και ο Δήμαρχος δεν θέλει να απαντάμε στα γραφόμενα του εν λόγω Δημοτικού Συμβούλου, επειδή το θέμα με αφορά, σας παραθέτω ενδεικτικά έγγραφα για τα θέματα πυρασφαλείας και των πιστοποιητικών που εκδόθηκαν.


Στο οικονομικό θέμα να σημειώσω οτι πράγματι υπάρχει λάθος στο διαφημιστικό, διότι τα χρήματα που δόθηκαν για το έτος 2007 και μόνο, ανέρχονται σε ποσά άνω του 1.200.000? με έκτακτη επιχορήγηση της τάξης των 290.000?.


Ομολογώ ότι στο κομμάτι της παιδείας, δεν είμαι ικανοποιημένος από το διαφημιστικό, διότι στην ουσία δεν περιλαμβάνει τίποτε από το 2008, όπως την έγκριση 6 νέων νηπιαγωγείων, αντί 4 που αναφέρει, την εύρεση οικοπέδου για το Λύκειο στο Β. τμήμα του Δήμου μας, την εκτεταμένη επισκευή κτιρίων που είχαν να επισκευαστούν χρόνια κ.α. Όσο την προγραμματική σύμβαση για το Ειδικό Σχολείο μάλλον βρισκόταν εκτός συμβουλίου ή δε ξέρει τι ψήφισε.


Για το 4ο νηπιαγωγείο κάνατε πρόσφατα ρεπορτάζ που μάλλον εσκεμμένα; δεν το παρακολούθησε ο Σύμβουλος και επανέρχεται, διότι ποιοι δεν θέλουν να γίνει το νηπιαγωγείο και ποιοι τους υποστηρίζουν, έχει γίνει πλέον εμφανές .


Στο τέλος του 2008 θα κάνω προσωπικό απολογισμό των 2 ετών της θητείας μου και ειλικρινά δεν θα ήθελα να μπω σε συγκρίσεις, διότι παίρνουμε τη σκυτάλη και παλεύουμε για το καλύτερο και ασφαλώς δεν είναι συγκρίσιμο μέγεθος η προμήθεια και συντήρηση πυροσβεστήρων με το να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να εκδοθεί πιστοποιητικό πυρασφάλειας(άλλο μεγάλο ρεπορτάζ που είχε γίνει).


Απ’ ότι αυτοπαρουσιάζεται, ο προκάτοχός μου τα είχε λύσει όλα και εγώ κάθομαι.


Ολα τα έγγραφα είναι στη διάθεσή σας, για του λόγου το αληθές. Διότι έμαθα να μιλώ με αλήθειες και η αλήθεια δε σε αφήνει εκτεθειμένο ποτέ.