Αρχική Νέα Τοπικά Έλλειψη ρευστότητας στο ταμείο πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων

Έλλειψη ρευστότητας στο ταμείο πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων

25

 Ο μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων που πρόωρα αποφάσισαν να βγουν στη σύνταξη εξαιτίας της πολιτικής της Κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, αλλά και η κακοδιαχείριση των αποθεματικών των ταμείων φαίνεται ότι έχουν δημιουργήσει έλλειψη ρευστότητας στοπ Ταμείο πρόνοιας.
   Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εφάπαξ οι περίπου 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης και αυτό γιατί το Ταμείο προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων διαθέτει σήμερα το ρευστό για περίπου 55 και μόνο δικαιούχους!
   Το θέμα έφερε στη Βουλή με ερώτηση  της προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή.
   «Η παραπάνω εξέλιξη είναι απότοκη των ανακατατάξεων που προωθήθηκαν στο ασφαλιστικό και ανάγκασαν χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους να συνταξιοδοτηθούν για να προασπίσουν κάποια από τα δικαιώματά τους, αλλά, κυρίως στην κακοδιαχείριση των αποθεματικών των ταμείων στα δομημένα ομόλογα που είχαν σαν αποτέλεσμα την κατασπατάληση τεράστιων ποσών που προορίζονταν για την κάλυψη των υποχρεώσεων των Ταμείων.
   Πριν από λίγα χρόνια οι ασφαλισμένοι περίμεναν μόλις, λίγους μήνες για την καταβολή του εφάπαξ, ενώ, σήμερα η αναμονή αυτή φθάνει ακόμα και τα δύο χρόνια, χωρίς κανείς να μπορεί να εγγυηθεί πως θα εξελιχθεί η κατάσταση», σημειώνει η κα Τσουρή που θέτει τα εξής ερωτήματα στην υπουργό:.
   «Με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσει η Κυβέρνησης το πρόβλημα της έλλειψης χρημάτων, για την καταβολή του εφάπαξ στους δημόσιους υπαλλήλους;
   Με ποιους τρόπους θα αντιμετωπιστεί η τεράστια καθυστέρηση στην καταβολή του εφάπαξ στους δημόσιους υπαλλήλους;».