Αρχική Νέα Τοπικά Εχασε τη μάχη» ο δημοσιογράφος Γιώργος Κοίλιαρης

Εχασε τη μάχη» ο δημοσιογράφος Γιώργος Κοίλιαρης

26

 Εχασε τη μάχη με τον θάνατο ο δημοσιογράφος Γιώργος Κοίλιαρης, που είχε τραυματιστεί πριν από περίπου 40 μέρες στο Αφγανιστάν, όπου συμμετείχε σε ανθρωπιστική αποστολή. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη, 18/11 στις 15.00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.


Ο Γιώργος Κοίλιαρης τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη όταν ανατράπηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και μετά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ, για να υποβληθεί σε κρίσιμη επέμβαση.


Γεννήθηκε το 1955 και σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Νιουκάστλ της Βρετανίας Ιστορία της Σύγχρονης Τέχνης. Τον κέρδισε η δημοσιογραφία και ξεκίνησε ως ελεύθερος ρεπόρτερ στην εφημερίδα «Τα Νέα» τον Νοέμβριο του 1979. Συνέχισε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και μετά στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος», «Πρώτη», «Βραδυνή», «Αλήθεια», «Νίκη», στους ραδιοσταθμούς «Flash» και «Σκάι», σε κανάλια ενώ το τελευταίο διάστημα έκανε πολεμικές ανταποκρίσεις για τη ΝΕΤ. Διακρίθηκε για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ από εμπόλεμες επικίνδυνες ζώνες και τις συνεντεύξεις του από σημαντικές προσωπικότητες, ως απεσταλμένος να καλύψει σημαντικά γεγονότα στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.


Τα συλλυπητήριά τους στους οικείους του εξέφρασαν κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος σημείωσε ότι τον Γιώργο Κοίλιαρη «τον χαρακτήριζε η ευαισθησία, η προσοχή στη λεπτομέρεια και το αυθεντικό ενδιαφέρον για τους ανθρώπους, όπως άλλωστε απέδειξε και με το τελευταίο και μοιραίο ταξίδι του στο Αφγανιστάν». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι «ήταν μαχητής. Δημοσιογράφος με όλη τη σημασία της λέξης, ζούσε το ρεπορτάζ σ’ ολόκληρο τον κόσμο, για τον άνθρωπο και τις αξίες του. Γι’ αυτό έδωσε την υπόσχεσή του και την τήρησε πηγαίνοντας στην τελευταία του αποστολή…». Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 17/11/2008

Διαφήμιση