Αρχική Μαστίχα Μαστίχα και εσπεριδοειδή στις Βρυξέλλες

Μαστίχα και εσπεριδοειδή στις Βρυξέλλες

20

 
Στις Βρυξέλες θα χτυπά η καρδιά της Χίου για ένα απόγευμα.

Στις 3 Δεκεμβρίου σε αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου σε εκδήλωση με γενικό τίτλο η Ευρώπη της Ποικιλομορφίας, πρωταγωνιστεί  η Χίος της Μαστίχας και των Μαστιχοχώριων και η Χίος των Εσπεριδοειδών και του Κάμπου.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην χιώτισσα ευρωβουλευτή Μαρία Κασσιώτου –Παναγιωτοπούλου, η οποία σε  συνεργασία με το βουλευτή Γιάννη Κοσμίδη, οργανώνει τη χιώτικη συμμετοχή στην εκδήλωση.
Μια  ομάδα 25 περίπου ατόμων θα αποτελούν τη χιώτικη αποστολή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καθώς το πρόγραμμα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί,  από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του Ν.Σ. Στέλιος Καμπούρης, και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Ισαβέλλα Μπουρνιά και Λίτσα Λύκου.


 

Θα συμμετέχουν ακόμη, εκπρόσωποι των Δήμων Ιωνίας  και Μαστιχοχωρίων, της ΤΕΔΚ, του Επιμελητηρίου καθώς  και επιχειρηματίες που ασχολούνται με προϊόντα σχετικά με τη μαστίχα και τα εσπεριδοειδή.
Νωρίτερα θα φθάσει στις Βρυξέλες ειδικό έντυπο υλικό που θα προβάλλει τη Χίο και τα συγκεκριμένα προϊόντα, ώστε οι ευρωβουλευτές που είναι οι κύριοι προσκαλεσμένοι της εκδήλωσης να έχουν μια πρώτη ενημέρωση για το θέμα.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 19/11/2008 (dimokratiki.org)