Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση των Ν.Α.Σ. & Δ.Α.Σ.: Το κουβάρι έχει μακρύ κορδόνι για...

Ανακοίνωση των Ν.Α.Σ. & Δ.Α.Σ.: Το κουβάρι έχει μακρύ κορδόνι για τις κοινωνικές δομές της Ν.Α. και των Δήμων

21

 
       Οι δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), γνώριζαν, πολύ καλά, από το ξεκίνημα των προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας, που χρηματοδοτούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι ο στόχος της δεν ήταν η εξυπηρέτηση των κοινωνικών ομάδων πχ ηλικιωμένα άτομα, νήπια, άτομα με  ειδικές ανάγκες κλπ. Γι αυτό και χρησιμοποίησε εργαζόμενους με ελαστικές μορφές  απασχόλησης, έκανε πολυδιάσπαση αντικειμένων και φορέων υλοποίησης.


Οι στόχοι της ήταν πολλαπλοί:


·   Η κατάργηση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας.


·   Η κατάργηση της μονιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων


·   Η επιβάρυνση των εργαζομένων, αφού τα βάρη λειτουργίας θα επιβάρυναν τους ίδιους.


·   Το χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος.


       Σήμερα και στο νησί μας γινόμαστε μάρτυρες απ’ τη μια της αδυναμίας των ΕΝΑ, ΔΑΕΧ και  άλλων εταιρειών που διαχειρίζονται αυτά τα προγράμματα να δώσουν λύσεις, αφού είναι αδιέξοδη  η πολιτική που πρεσβεύουν.


       Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η ΕΝΑΕ και η ΚΕΔΚΕ, τα συνδικαλιστικά  όργανα των Ν.Α. και των Δήμων καθώς και τοπικοί φορείς της Τ.Α., χρόνια τώρα εμπαίζουν το λαό.


       Συχνά πυκνά ακούγαμε και ακούμε : «Το πρόγραμμα τελειώνει» «Το πρόγραμμα θα πάρει παράταση» «Θα δοθεί νέο πρόγραμμα» «Το πρόγραμμα θα ‘χει νέα κριτήρια».


Όλα αυτά, καλά σχεδιασμένα απ΄ τους μέντορες της ΕΕ και τους εδώ υποστηριχτές της για να ‘χουν τον κόσμο στον εκλογικό τους τρουβά, εξυπηρετούμενους ηλικιωμένους,  γονείς και νήπια, ΑΜΕΑ και εργαζόμενους, οι οποίοι πολλές φορές βλέπουν το ζήτημα επιφανειακά και εφήμερα.


Εμείς λέμε: Η Υγεία , η Πρόνοια και η Παιδείας πρέπει να παρέχονται απ’ το κράτος, να χρηματοδοτούνται απ’ τον κρατικό πρ/σμό και να ‘ναι ενταγμένα σε κεντρικό σχεδιασμό»


Εμείς λέμε: Οι Δήμοι δεν μπορούν να λειτουργούν ως επιχειρήσεις να πουλούν υπηρεσίες και οι εκλεγμένοι απ’ το λαό να μετατρέπονται την άλλη των εκλογών σε εργοδότες»


Εμείς λέμε: Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, τα ΚΔΑΠ, οι παιδικοί σταθμοί «Νερομπογιές και Νότες» και «Γλυκό μου μανταρίνι», τα Βοήθεια στο Σπίτι είναι δομές που παρέχουν παιδεία και  κοινωνικές υπηρεσίες και πρέπει να ανήκουν στο Κράτος και να λειτουργούν με την ευθύνη αυτού.


Εμείς λέμε: Οι εργαζόμενοι σ΄αυτά δίνουν ένα κομμάτι απ’ τη ζωή τους, εκτελούν λειτούργημα και γι’ αυτό πρέπει να είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι.


Εμείς λέμε: Καμιά απόλυση δεν πρόκειται να γίνει δεκτή, γιατί ο ρόλος του εργαζόμενου είναι αναντικατάστατος. Οι εργαζόμενοι, η εγκυμονούσα εργαζόμενη μητέρα δεν είναι αναλώσιμο είδος στη διάθεση του κάθε αιρετού.


Καλούμε τους εργαζόμενους να αντισταθούν με κάθε τρόπο, τα συνδικάτα να πάρουν θέση μάχης, οι κοινωνικές δομές θα αποτελέσουν τον Προκρούστη για τους εργαζόμενους το αμέσως επόμενο διάστημα.