Αρχική Νέα Τοπικά Άτομα με Αναπηρίες με ασφάλιση δημοσίου: Αδυνατούν να πληρώσουν τα φάρμακα

Άτομα με Αναπηρίες με ασφάλιση δημοσίου: Αδυνατούν να πληρώσουν τα φάρμακα

9

 Την άμεση καταβολή των χρεών στους συμβεβλημένους φαρμακοποιούς από το Ταμείο του Δημοσίου, ζητά με ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Β. Αιγαίου.
   Με έγγραφο προς τον πρόεδρο του ΟΠΑΔ, το οποίο κοινοποιείται και στους υπουργούς Υγείας και Οικονομίας, η νεοσυσταθείσα Ομοσπονδία σημειώνει ότι οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Χίου και Λέσβου «έχουν διακόψει την παροχή φαρμάκων στους ασφαλισμένους του δημοσίου, από την 1η Δεκεμβρίου, συμμετέχοντας στην απεργία του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακοποιών, διεκδικώντας την άμεση καταβολή συσσωρευμένων χρεών από τον Ασφαλιστικό φορέα του Δημοσίου».
   «Γνωρίζεται ασφαλώς ότι το πρόβλημα μετακυλύεται στους ασφαλισμένους του Δημόσιου φορέα, οι οποίοι αναγκάζονται να καταβάλλουν ολόκληρο το ποσό του κόστους για την προμήθεια των φαρμάκων τους, το οποίο σε πολλούς από τους ασφαλισμένους είναι πολύ μεγάλο (αιμοκαθαρόμενοι νεφροπαθείς, παραπληγικοί, τετραπληγικοί κλπ.).
   «Η παραπάνω δημιουργηθείσα κατάσταση έχει φέρει σε απόγνωση τους ασφαλισμένους, οι οποίοι απαιτούν τη λύση του προβλήματος πριν θρηνήσουμε θύματα», σημειώνει η Περιφερειακή ομοσπονδία ΑΜΕΑ (στην οποίας πρόεδρος είναι η Σοφία Μιχάλα)  προσθέτοντας ότι οι ασφαλισμένοι ή χρεώνονται μεγάλα ποσά ή σταματούν ακόμα και την προμήθεια αναγκαίων φαρμάκων μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν οικονομικά.
   «Η ΠΟΑμεΑ.Β.Α. συμπαραστεκόμενη στη διαμαρτυρία αλλά και συμμεριζόμενη τη δεινή κατάσταση των ασφαλισμένων, καθιστά υπεύθυνη ην ηγεσίας του ΟΠΑΔ και προσωπικά εσάς, ως πρόεδρο και ζητά την άμεση παρέμβασή σας», καταλήγει η επιστολή που τονίζει ότι τα άτομα με αναπηρίες επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους εάν το πρόβλημα δεν λυθεί.