Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Το τροχαίο ατύχημα ανέδειξε -και πάλι- το πρόβλημα στελέχωσης των ασθενοφόρων

Το τροχαίο ατύχημα ανέδειξε -και πάλι- το πρόβλημα στελέχωσης των ασθενοφόρων

43


Όσο έβλεπαν ότι η ώρα περνούσε και ο τραυματίας από το τροχαίο περί τις 8.00 το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (26/12/2008) δεν μεταφερόταν στο νοσοκομείο, τόσο οι πολίτες εξοργίζονταν. Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και είχε τραυματιστεί –ελαφρά όπως μάθαμε εκ των υστέρων.
   Στα τηλεφωνήματα όμως των περαστικών (μεταξύ αυτών και ο οδοντίατρος – Δήμαρχος Ιωνίας Παναγιώτης Καμίτσης) για κλήση ασθενοφόρου έπεφταν στο κενό, αφού το μοναδικό ασθενοφόρο που εκτελούσε βάρδια έπρεπε να επιστρέψει πρώτα από Βολισσό… Μάλιστα κατέφθασε στο σημείο περί τις 8.40 μ.μ. και αφού αναμενόταν ασθενοφόρο από ιδιωτική κλινική
   Ο Διοικητής του νοσοκομείου Γιάννης Ξενάκης σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας δήλωσε ότι τελικά χρειάστηκε να καλέσουν τη δεύτερη βάρδια που είναι σε επιφυλακή. «Χρειάζονται ακόμα 6 άτομα προσωπικό για να μπορεί να βγαίνει και η 2η βάρδια ασθενοφόρου», σημείωσε ενώ τόνισε ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η κίνηση του ασθενοφόρου προς Αμανή, αν ήταν σε ετοιμότητα ο οδηγός τόσο του ασθενοφόρου στη Βολισσό, όσο και στα Καρδάμυλα.
   «Τα περιστατικά αυτά από τη Βόρεια Χίου έχουν αναλάβει να τα μεταφέρουν τα ασθενοφόρα της περιοχής», μας είπε ο κ. Ξενάκης.

 

ακατάλληλα σθενοφόρα σε Βολισσό, Καρδάμυλα
   Διαφορετική είναι όμως η άποψη των δύο Δημάρχων που σε καμία περίπτωση δεν αποδέχονται ότι φέρουν ευθύνη.
«Εδώ και 5-6 μήνες, έχει συναφθεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Αμανής, Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και Νοσοκομείου για την αγορά ασθενοφόρου που θα εξυπηρετεί το Δήμο μας. Έχουμε βάλει από 30 χιλιάδες εμείς και η Νομαρχία, και τα υπόλοιπα θα τα βάλει το νοσοκομείο, το οποίο έχει την υποχρέωση να προχωρήσει στην προμήθεια του οχήματος, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα. Ένα όχημα που κάποτε εκτελούσε χρέη ασθενοφόρου, που έχουμε, είναι ερείπιο, άρα ουσιαστικά η Αμανή βρίσκεται ακάλυπτη σε αυτό τον τομέα», μας δήλωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Χρίτης.
«Εμείς έχουμε 2 οδηγούς του Δήμου και 4 άτομα εθελοντές για την οδήγηση του ασθενοφόρου», σημείωσε ο κ. Μελιτζάνης. Το όχημα που έχουμε όμως είναι παλιό και δεν του έχουμε καμιά εμπιστοσύνη», μας είπε ο κ. Μελιτζάνης.
Μάλιστα κατόπιν ενεργειών του εξασφαλίστηκε δωρεά από τον εφοπλιστή Στέφανο Στραβελάκη και μέχρι τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να παραδοθεί στο Δήμο.
Τα προβλήματα σε προσωπικό και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο τμήμα των διακομιδών, σημειώνοντας το αίτημα για δημιουργία Κέντρου ΕΚΑΒ μας τόνισαν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Στην παρούσα φάση η καθυστέρηση ευτυχώς δεν φαίνεται να δημιουργεί πρόβλημα στο τραυματία. Αν συνεχιστεί όμως αυτή η κατάσταση με τη μία βάρδια πολύ φοβόμαστε ότι θα δημιουργηθεί και το σοβαρό πρόβλημα.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 30/12/2008 (DIMOKRATIKI.ORG)