Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: Αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους

ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: Αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους

29

          ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΙΟΥ     ΚΚΕ


Αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους
Το νέο έγκλημα που προκαλεί ο Ισραηλινός στρατός εδώ και τρεις μέρες στον παλαιστινιακό λαό, στην πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας,  ήταν και είναι το αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής των ιμπεριαλιστών του Ισραήλ που εδώ και δεκαετίες επιχειρούν να εξοντώσουν έναν ολόκληρο λαό.
  Οι αντιδραστικές κυβερνήσεις του Ισραήλ με την ισχυρότατη στρατιωτική μηχανή του, έχουν εξελιχθεί εδώ και χρόνια στο κύριο «όχημα» για το πέρασμα των σχεδίων των ιμπεριαλιστών για τη λεγόμενη «Ευρεία Μέση Ανατολή», που περιλαμβάνει τη σκλαβωμένη Παλαιστίνη, το Λίβανο, τη Συρία, τα κατεχόμενα Ιράκ και Αφγανιστάν, το Ιράν ακόμα και την Ινδία και το Πακιστάν.
  Το νέο έγκλημα  του Ισραήλ, με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε όλο το μήκος της Γάζας, τους εκατοντάδες νεκρούς, τους χιλιάδες τραυματίες, και τις τεράστιες καταστροφές, ήταν απόλυτα προσχεδιασμένο και στηριγμένο στην πολιτική των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.
Οι ΗΠΑ θέλουν,  να έχουν τον Παλαιστινιακό λαό «στα γόνατα»,  χωρίς καμιά ελπίδα για δημιουργία πραγματικού και βιώσιμου κράτους και να διατηρήσουν το Ισραήλ ως τον τοποτηρητή τους στην περιοχή. 
   Με τις  δήθεν αντιδράσεις της κυβέρνησης Μπους για τερματισμό… γενικά των «εχθροπραξιών» αλλά και την απόλυτη σιωπή του εισερχόμενου προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, αποδεικνύουν ακριβώς ότι «κλείνουν το μάτι» στο Ισραήλ.
  «Βαφτίζουν» τρομοκρατία το νόμιμο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην αντίσταση ενάντια στη βάρβαρη ισραηλινή κατοχή, στην πάλη να έχει πατρίδα.
Στο ίδιο μήκος κύματος με ακόμα πιο υποκριτικούς τόνους βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ενωση,  που διατηρεί προνομιακές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ, την ίδια στιγμή που δήθεν νοιάζεται για την ανθρωπιστική καταστροφή  από τον ισραηλινό αποκλεισμό στη Γάζα, ε δεν αναγνωρίζει όπως και οι ΗΠΑ την εκλεγμένη κυβέρνηση της Χαμάς.
Στον αντίποδα αυτής της νέας ιμπεριαλιστικής θηριωδίας υπάρχει μόνο ένας αντίπαλος. Η λαϊκή αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή  και η αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.
   Το ΚΚΕ  καταδικάζει το νέο έγκλημα του Ισραήλ χωρίς μισόλογα, όπως κάνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και δυνάμεις που στηρίζουν τον Ευρωμονόδρομο. Καλεί για άλλη μια φορά το λαϊκό κίνημα να σταθεί στο πλευρό των Παλαιστινίων, να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και της ΕΕ.
  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ.  ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΠΑ – ΕΕ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ. 
                                                                         ΧΙΟΣ 30 ΔΕΚΕΒΡΗ 2008

Διαφήμιση