Αρχική Πολιτισμός Εθελλοντική οργάνωση χρονιάς οι Πρόσκοποι

Εθελλοντική οργάνωση χρονιάς οι Πρόσκοποι

68

{fnc titlos}Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και η Περιφερειακή Εφορία Χίου ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των δημοσιογράφων (αλλά και όσων αρθρογραφούν, μιλούν και εμφανίζονται στα τοπικά ΜΜΕ) ως η πιο δραστήρια εθελοντική οργάνωση στη χρονιά που μας πέρασε.
Πρόκειται για την 5η κατά σειρά χρονιά που η Ελληνική Ραδιοφωνία σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας βραβεύει σε πανελλαδικό επίπεδο τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κοινωνικής προσφοράς.
Η βράβευση θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελλοντικής Προσφοράς στην Αθήνα.
Τις ευχαριστίες και την ικανοποίηση των προσκόπων για την αναγνώριση της προσφοράς τους, που με τις επισκέψεις  στα χωριά, στο γηροκομείο αλλά και άλλες δραστηριότητες προσφέρουν εθελλοντικά στους συνανθρώπους τους εξέφρασε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Περιφερειακής Εφορίας Χίου των προσκόπων, Νίκος Κατσαράκης.
Μάλιστα προχώρησε και στην ανακοίνωση της είδησης ότι σύντομα η γνωστή στολή των προσκόπων θα αλλάξει και στη Χίο.
Το μαντήλι, το καπέλλο, το πουκάμισο και το σορτσάκι αντικαθίστωνται. Οι ομάδες θα φορούν πλέον ένα φούτερ και μπλε παντελόνι σε στυλ φόρμας. Για τα λυκόπουλα το φούτερ θα έχει χρώμα κίτρινο, για τους προσκόπους πράσινο και για τους ανιχνευτές (τη μεγαλύτερη τάξη των προσκόπων) κόκκινο.
Αυτο γίνεται για να μη νιώθει το παιδί με τη στολή πως διαφέρει από τα άλλα και που θα μπορεί με αυτή τη νέα περιβολή να πηγαίνει στο σχολείο, στο φροντιστήριο, παντού σημείωσε ο Νίκος Κατσαράκης.
«Μέχρι το Γενάρη θα έχουμε σταδιακά αλλάξει όλοι στολή», σημείωσε.
 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗμερίδα Πανεπιστημίου για μετά το Γιοχάνεσμπουργκ εποχή
Επόμενο άρθροΧώρους αναζητά η Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ