Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Ημερίδα Πανεπιστημίου για μετά το Γιοχάνεσμπουργκ εποχή

Ημερίδα Πανεπιστημίου για μετά το Γιοχάνεσμπουργκ εποχή

71{fnc titlos}Ημερίδα με θέμα «Το Θαλάσσιο Περιβάλλον και η Αειφόρος Ανάπτυξη μετά το Γιοχάνεσμπουργκ: Νομικές και Πολιτικές Πτυχές», πραγματοποιείται το Σάββατο, 30 Νοεμβρίου στις 9.30 το πρωί, στην αίθουσα διαλέξεων του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών στη Χίο.
Συνδιοργανωτές της ημερίδας είναι το Ινστιτούτο Αιγαίου του Δίκαιου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δίκαιου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου και το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Η Έναρξη της Ημερίδας θα γίνει από το Νικόλαο Λίτινα, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πρόεδρο Ινστιτούτου Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου και θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον Ιωάννη Κεφάλα, Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Χίου.
Στην 1η Συνεδρία (10.00-11.15) με Πρόεδρο την Αλίκη Κιάντου-Παμπούκη, Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα γίνουν οι ομιλίες με θέματα:
«Διασυνοριακή μόλυνση του περιβάλλοντος και ιδιωτικό διεθνές δίκαιο», εισηγητής Ιωάννης Βούλγαρης, Καθηγητής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος», εισηγητής ο Νικόλαος Σκούρτος, Δικηγόρος, Διευθυντής Ινστιτούτου Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου.
«Παράπλευρες σκέψεις για το Γιοχάνεσμπουργκ», εισηγητής Ισίδωρος Τσούρος, Γενικός Γραμματέας Δικηγορικού Συλλόγου Χίου.
«Περιβαλλοντική πολιτική και μποϊκοτάζ επιχειρήσεων», εισηγητής Βασίλειος Τουντόπουλος, Διδάσκων Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Στη 2η Συνεδρία (12.00-13.30) με Πρόεδρος το Γεώργιο Παπαδημητρίου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες.
«Αειφόρος ανάπτυξη και θαλάσσια ρύπανση. Η περίπτωση των νησιωτικών περιοχών», του Γρηγόρη Τσάλτα, Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
«Αειφόρος ανάπτυξη μετά το Γιοχάνεσμπουργκ»”, του Στέργιου Μπαμπανάση, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου.
«Η συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διεθνή προστασία του περιβάλλοντος. Η αποτίμηση της ενωσιακής εμπλοκής στις διαδικασίες της συνδιάσκεψης του Γιοχάνεσμπουργκ» του Παναγιώτη Γρηγορίου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Διαφήμιση