Αρχική Πολιτισμός Λέσχη Ανάγνωσης στο βιβλιοπωλείο ΠΥΞΙΔΑ

Λέσχη Ανάγνωσης στο βιβλιοπωλείο ΠΥΞΙΔΑ

104

Το βιβλιοπωλείο “Πυξίδα” σε συνεργασία με τό Εθνικό Κέντρο Βιβλίου προχωρά στήν συγκρότηση “Λέσχης Ανάγνωσης” και στο νησί μας.


Τι είναι μια Λέσχη Ανάγνωσης;
Λέσχη Ανάγνωσης ονομάζεται μια ομάδα ανθρώπων που έχουν συμφωνήσει να συναντιούνται σε τακτά διαστήματα (συνήθως μία φορά το μήνα) και να συζητούν για βιβλία που αποφάσισαν να διαβάσουν από κοινού.
Η Λέσχη Ανάγνωσης είναι ουσιαστικά μια παρέα, με κοινό σκοπό την ανάγνωση και τη συζήτηση, που αποδέχεται κάποιο απλό πρόγραμμα για τη λειτουργία της.
Είναι ένας εξαιρετικά απλός και ολοένα πιο δημοφιλής τρόπος να καλλιεργηθεί η δημιουργική σχέση  με το διάβασμα, ένας ευχάριστος και εποικοδομητικός τρόπος να περάσουν οι φίλοι του βιβλίου την ελεύθερη ώρα τους.

Η Λέσχη μπορεί να ασχοληθεί με διάφορα λογοτεχνικά είδη ή να επιλέξει μια συγκεκριμένη θεματολογία. Ενδεικτικά αναφέρονται οι λέσχες που ασχολούνται με τη μαθηματική λογοτεχνία και ήδη υπάρχουν στην Ελλάδα. Θα μπορούσε δηλαδή να οργανωθεί μια λέσχη που ασχολείται με τη φιλοσοφία! Όλα εξαρτώνται απ’ το ενδιαφέρον των μελών της.


Στό επισυναπτόμενο αρχείο μπορείται να βρείτε περισσότερα στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας των Λεσχών Ανάγνωσης.


Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία καθώς και γιά δηλώσεις συμμετοχής στην Λέσχη, στο τηλ. 22710 26666 εσωτερικό 603 (Παντελή Καβύρη) ή στο email  pantelisk@chiosshop.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιάννης Κοσμίδης: εισήγηση στην παρουσίαση του βιβλίου των Τ. Παππά- Τρ. Δραβαλιάρη
Επόμενο άρθροΚλείνει το Κέντρο νεοσυλλέκτων στα Καρδάμυλα