Αρχική Ομογένεια Απονομή του Ομήρειου βραβείου στην Ελλαδική Εκκλησία

Απονομή του Ομήρειου βραβείου στην Ελλαδική Εκκλησία

9

 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου (17/3), η Χιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά ανακοίνωσε ότι η απονομή του Ομήρειου βραβείου για το 2009 θα γίνει στην Ελλαδική Εκκλησία.

Η σχετική  επίσημη ανακοίνωση έγινε παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου  της Χ.Ο., μελών της Γενικής Συνέλευσης και αρκετών εκπροσώπων της ολομέλειας των προέδρων, στην έδρα της Χιακής Ομοσπονδίας στο “Χιώτικο Σπίτι”, στην Αστόρια της Νέας Υόρκης. 
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν επίσημα το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009 με την απονομή του Ομήρειου Βραβείου και το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί  την  Τρίτη 17 Νοεμβρίου με την αποχώρηση της αντιπροσωπείας που θα συνοδεύσει τον μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στη Νέα Υόρκη για την παραλαβή και απονομή του Ομήρειου βραβείου.  

 

Δηλώσεις

Ο πρόεδρος της επιτροπής απονομής του Ομήρειου Βραβείου, και πρώην πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας Αλέκος Ντούλης εξήγησε ότι   «Το πρόβλημα με το Ομήρειο Βραβείο (σ.σ. καθιερώθηκε το 1977) είναι ότι μέχρι σήμερα για συγκεριμένους λόγους δινόταν μόνο σε πρόσωπα και κυρίως σε πολιτικούς προκειμένου να στηρίξουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε τις προσπάθειες της ομογένειας μας. Με αυτή μας την απόφαση αλλάζουμε σελίδα γιατί από τα πράγματα διαπιστώθηκε ότι η Εκκλησία είναι ένας ισχυρός θεσμός που ακόμα ενώνει και αποτελεί τον μεγάλο συνεκτικό κρίκο μεταξύ των Ελλήνων έτσι παρόλο που καταστατικά το ομήρειο βραβείο δίνεται μόνο σε πρόσωπα κάναμε την υπερβαση και όλοι μαζί, Διοικητικό Συμβούλιο, Γενική Συνέλευεση και ολομέλεια των προέδρων σε αρκετές συνεδριάσεις συμφωνήσαμε να δοθεί το Ομήρειο βραβείο στην Ελλαδική Εκκλησία».

Εξάλλου ο πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας Γιώργος Αλμυρούδης αποκάλυψε πως για το ίδιο θέμα στα τέλη Οκτωβρίου είδε και το Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο ο οποίος όχι μόνο συμφώνησε αλλά και ενθάρρυνε για την υλοποίηση αυτής της πρότασης.

 

ΠΗΓΗ: Greek American News Agency 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝομαρχιακή Ημερίδα το Μάιο για το Κάστρο
Επόμενο άρθροΑντιρατσιστική κινητοποίηση 21 Μαρτίου, συμμετοχή Χίου