Αρχική Νέα Τοπικά ΣΥΡΙΖΑ: Νομαρχία- Δήμοι αντί να σβήνουν φώτα να προστατεύσουν το περιβάλλον

ΣΥΡΙΖΑ: Νομαρχία- Δήμοι αντί να σβήνουν φώτα να προστατεύσουν το περιβάλλον

6

 
Επιτροπη ΣΥΡΙΖΑ στη Χιο


22Μαρτη Παγκόσμια ημέρα νερού
29 Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα Γης


Δύο ημερομηνίες που θάπρεπε να μας θυμίζουν την καταστροφή του περιβάλλοντος που γίνεται στο νησί μας και στους αιρετούς μας.
Αντί αυτού Δήμοι, Νομαρχία συμμετέχουν σε εορταστικές φιέστες , χωρίς καμιά ντροπή, παρ όλο που είναι οι κυριότεροι καταστροφείς του περιβάλλοντος στο νησί. Το βλέπουμε και το ζούμε καθημερινά .
Τεράστιες λατομικές ζώνες , απουσία σχεδιασμού για το υδρευτικό με έργα <<όπου την πάρει>> (βλέπε φράγμα Φυρόλακα, φράγμα Αίπους κα), αποψίλωση δασών, δρόμοι που ζηλεύουν το πλάτος της Εγνατίας οδού, προσπάθεια για καταστροφή του ενάλιου χαρακτήρα του κάστρου, κανένα μέτρο για την παράνομη βόσκηση, παράνομες χωματερές, μολυσματικά απόβλητα που πετιούνται στους κοινούς σκουπιδότοπους, ούτε σκέψη για οργανωμένη ανακύκλωση .
Εξαφάνιση των δένδρων από την πόλη της Χίου, σχέδια για οικοπεδοποίηση του Κορακάρη.Έλλειψη υδρογεωλογικής μελέτης και ενιαίας διαχείρισης  του νερού
Εμμονή στον καταστροφικό μαζικό τουρισμό
Φωτισμοί βουνών αμφίβολης αισθητικής, δημοσίων κτιρίων και ναών και υψηλού κόστους και σπατάλης, μεγάλα ανούσια και άχρηστα έργα όπως αεροδρόμιο και νέο λιμάνι  και φυσικά ούτε λόγος για τον καθορισμό χρήσεων γης που ήταν και η βασική προεκλογική δέσμευση του Νομάρχη.την οποία όμως ξέχασε στη συνέχεια .

 Μόνο έργα βιτρίνας μεγάλα- για να είναι μεγάλα και όλα τα οικονομικά μεγεθη- , έργα ανούσια  και δαπανηρά που αντί να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωή μας  την καταστρέφουν και την στραγγαλίζουν.
 Καλούμε έστω και την ύστατη ώρα τις αρχές του Νομού να ξεχάσουν το μικροπολιτικό τους συμφέρον και να προστατέψουν τούτο τον τόπο.
Μαζί με τους πολίτες του νησιού να ξανακάνουμε τη Χίο τόπο βιώσιμο  που θα είμαστε και περήφανοι που μένουμε και ασφαλείς .
Καλούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση να προστατέψει τις περιοχές natura, που είναι το μέλλον της ανάπτυξης του νομού.
Να αναπτύξουν συστήματα ανακύκλωσης, συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ήλιος , αέρας).
Να σεβαστούν το φυσικό και το δομημένο περιβάλλον. Και να αφήσουν στην άκρη τους μικροπαραγοντισμούς και τις προσωπικές πολιτικές βλέψεις.
 Αντί να σβήνουν  υποκριτικά τα φώτα  ας σβήσουν την αντιπεριβαλοντική πολιτική τους .


Χίος Μάρτης 09

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕυχαριστίες Φιλοζωϊκού για τη στήριξη στο τσάϊ
Επόμενο άρθροΏρα της Γης: Παγκόσμια συμβολική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή