Αρχική Ομογένεια «ΚΟΡΑΗΣ» Αττικής: Τιμήθηκε ο Χιώτης Δάσκαλος του Γένους

«ΚΟΡΑΗΣ» Αττικής: Τιμήθηκε ο Χιώτης Δάσκαλος του Γένους

76

 Εκδήλωση-πνευματικό μνημόσυνο οργάνωσε ο ιστορικός Σύλλογος, Χιακή Αδελφότητα Αττικοβοιωτίας «ο Κοραής», για τον μεγάλο πνευματικό ηγέτη του Γένους Αδαμάντιο Κοραή, με τη συμπλήρωση 176 ετών, από το θάνατό του (6 Απριλίου 1833). Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Απριλίου στην αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρίας είχε ομιλητή τον Χιώτη αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή της γυναικολογίας, Γιώργο Κρεατσά. Μεταξύ του ακροατηρίου παραβρέθηκαν αρκετοί Πανεπιστημιακοί καθηγητές.
Τον ομιλητή παρουσίασε με γλαφυρότητα ο πρόεδρος του Κοράη, καθηγητής Αντώνης Χαροκόπος. Θέμα της ομιλίας του κ. Κρεατσά ήταν: «Ο Κοραής γιατρός».
Μεταξύ των Χιωτών που παρακολούθησαν την εκδήλωση, ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής Αργύρης Κοκκινάκης, οι τέως πρόεδροι της ΟΧΣΑ, Παναγιώτης Βαρλάς και Τάσος Τριπολίτης, ο αερολιμανάρχης Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, η Δρ Αρχιτεκτονικής, επίκουρος καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δώρα Μονιούδη -Γαβαλά, η πρόεδρος της ΕΒΑΤ Σμάρω Λω, ο πρόεδρος του Μαρίνειου Ιδρύματος Μιχάλης Μάγγος, ο Κώστας Μουτάφης, ο Κώστας Φαφαλιός, ενώ από τη Χίο ήρθε ο φαρμακοποιός-υγιεινολόγος και πρόεδρος του παραρτήματος Χίου της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Υγείας, Γιώργος Μαρής, ο οποίος θα συνεργαστεί για το 7ο Ιατροφιλοσοφικό συνέδριο που οργανώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (3-5 Ιουλίου), «Ημέρες Αιγαίου: Χίος το νησί του πνεύματος και της θάλασσας».


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 8/4/2009

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ τοπικό: αποτελέσματα 4-5/4
Επόμενο άρθροΕγκριση για προανακριτική και με την … ψήφο Παυλίδη