Αρχική Νέα Τοπικά Σύσκεψη στο Δήμο Χίου για τα αδέσποτα

Σύσκεψη στο Δήμο Χίου για τα αδέσποτα

14

 Τα αδέσποτα ζώα, τα οποία αφενός ταλαιπωρούνται και αφετέρου «ταλαιπωρούν» αλλά θέτουν επίσης σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, ήταν το θέμα που συζητήθηκε στην χτεσινή συνεδρίαση οι τοπικοί φορείς με τον φιλοζωικό.
Για τρεις αγέλες σκύλων στο κέντρο της πόλης, που απαρτίζεται η καθεμία από 10-18 σκυλιά μίλησε ο Πρόεδρος Παναγιώτης Αναγνώστου, τα οποία δημιουργούν προβλήματα στους περαστικούς. Μάλιστα η μια αγέλη κυκλοφορεί μέσα στον Κήπο, με αποτέλεσμα, όπως ο ίδιος ανέφερε, να μην μπορούν να πλησιάσουν παιδιά τον Δημοτικό Κήπο, είτε γιατί φοβούνται, είτε γιατί τους το απαγορεύουν οι γονείς τους για λόγους υγείας. «Είναι επιβεβλημένο να βρεθεί λύση, κυρίως για την πρόληψη υγείας», ανέφερε ο Σιδερής Αμέντας, επισημαίνοντας ότι κάποια αδέσποτα έχουν παράσιτα, τα οποία μπορεί να από τα ζώα να μεταφερθούν στον άνθρωπο.
Μακροπρόθεσμος στόχος είναι να βρεθεί κάποιος μεγάλος χώρος, να διαμορφωθεί ως καταφύγιο ζώων, με προγραμματική Δήμου Χίου, Νομαρχίας και ΤΕΔΚ και να φιλοξενούνται εκεί τα αδέσποτα.
Ωστόσο, αυτό που μπορεί να γίνει άμεσα σύμφωνα με τον Παντελή Στεφάνου είναι λίγα ζώα κάθε φορά να οδηγούνται στον κτηνίατρο, να γίνονται εξετάσεις και αν είναι υγιή να τα αφήνουν ελεύθερα, ώσπου να βρεθεί χώρος φιλοξενίας τους. Μάλιστα ο ίδιος, θα συναντηθεί και με τον Ταξίαρχο, προκειμένου να ζητήσει να συμβάλει σε αυτή τη προσπάθεια ο κτηνίατρος του Στρατού, καθώς επίσης θα συζητήσει και το ενδεχόμενο να δοθεί από το Στρατό κάποιο από τα στρατόπεδα που δεν χρησιμοποιούνται, όπως για παράδειγμα αυτό της Καλαμωτής, ώστε να γίνει εκεί ο ξενώνας.
Ο Βασίλης Αγιανίδης, από τον Φιλοζωϊκό, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει σωστή ενημέρωση σε όσους έχουν σκύλους, ώστε να μην τα εγκαταλείπουν, κι αν τα εγκαταλείπουν κανονικά όπως είπε θα πρέπει να τιμωρούνται με πρόστιμο. Μάλιστα ζήτησε να γίνονται έλεγχοι τόσο σε ιδιώτες όσο και σε μαγαζιά και να εξακριβώνεται ότι οι σκύλοι έχουν ταυτότητα.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 9/4/2009 (dimokratiki.org)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜισή δουλειά του Δήμου στην Καλαμπόκα: Διαπλάτυνση τώρα!
Επόμενο άρθροΑντώνης Λυπαρής: η αδιαφορία Βρουλή οδηγεί στο μονοπώλιο των σφαγείων