Αρχική Green Life Διαδρομές Μάγεψε ο ρουκετοπόλεμος- προβληματισμός για την επόμενη μέρα

Μάγεψε ο ρουκετοπόλεμος- προβληματισμός για την επόμενη μέρα

14

    

 

    Ζει το έθιμο; Ζει και είναι όλο και πιο λαμπρό!
     Αυτή είναι η απάντηση των ρουκετατζήδων στην καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χίου, ρίχνοντας περίπου 60.000 ρουκέτες (ίσως και περισσότερες) και μαγεύοντας την παγκόσμια κοινότητα που παρακολούθησε το πώς κάνουν Ανάσταση στο Βροντάδο της Χίου!
     Εκατοντάδες τουρίστες βρέθηκαν κοντά στα συνεργεία παρακολουθώντας το πώς προετοιμάζεται η ρίψη των ρουκετών και ποιο είναι το κλίμα που δημιουργείται από τους ενθουσιώδεις νεαρούς των δύο ενοριών.
     Έδωσε δε υπέροχο υλικό για τηλεοπτικά συνεργεία από Καναδά, Ιαπωνία που ετοίμασαν θέμα για ειδικές εκπομπές ενώ τα πλάνα μέσω των αθηναϊκών τηλεοπτικών δικτύων αλλά και του παγκόσμιου πρακτορείου Reuters ταξίδεψαν παντού!
     Μέσω του ρουκετοπόλεμου αποτελεί πια και η Χίος αναγνωρίσιμο τουριστικό προορισμό για την περίοδο του Πάσχα. Μιλώντας πάντα με τα δικά μας μεγέθη σε ότι αφορά τον αριθμό των κλινών υπολογίζεται ότι κλείστηκαν περί τις 3.000 κλίνες, ενώ περί τους 15.000 τουρίστες φιλοξενήσαμε στο νησί.
     Η πληρότητα των ξενοδοχείων στην πόλη άγγιξε το 100%, μικρότερο ήταν στον Καρφά. Υπήρξε τσάρτερ απευθείας από Θεσσαλονίκη που προηγήθηκε αρκετές μέρες του πρώτου τσάρτερ για τη θερινή περίοδο που αναμένεται να έρθει στη Χίο στις 2 Μαΐου.
     Η καταδικαστική απόφαση κατά των 4 νεαρών έκανε και ένα καλό. Άνοιξε το διάλογο για το αύριο του εθίμου.
     Υπάρχουν τα δεδομένα και υπαρκτά παράπονα των περιοίκων, ειδικά του Αγίου Μάρκου, που τα σπίτια τους αποτελούν πράγματι ασπίδα της Εκκλησίας. Παρόλα αυτά η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας των σπιτιών, μαζί με τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας των ανθρώπων (πολύ κοντά ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό όχημα) και άμεση παρέμβαση του Δήμου από τον καθαρισμό του χώρου μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών τους κάνει σίγουρα πιο διαλλακτικούς.
     Απομένει έτσι η συνεργασία των φορέων για να υπάρξουν όσο γίνονται περισσότερες ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο τα ατυχήματα, αλλά και η οικονομική ενίσχυση των συνεργείων από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής.
     Το Δημοτικό Συμβούλιο Ομηρούπολης είναι αρμόδιο να συζητήσει το θέμα και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα ώστε να προετοιμαστούν με το καλύτερο τρόπο οι επόμενες χρονιές του εθίμου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 22/4/2009 (DIMOKRATIKI.ORG)