Αρχική Νέα Τοπικά Αυγώνυμα: Χάθηκε το φετινό νερό…4μηνη καθυστέρηση στην προμήθεια 2 δεξαμενών

Αυγώνυμα: Χάθηκε το φετινό νερό…4μηνη καθυστέρηση στην προμήθεια 2 δεξαμενών

24

  Περίπου 100 πόντοι βροχής έχουν καταγραφεί από το βροχομετρικό σταθμό της Νέας Μονής και όμως το χωριό των Αυγωνύμων αναμένεται και φέτος να χρειαστεί την προμήθεια νερού με βυτία!
   Αν και ο διαγωνισμός από τη Νομαρχιακή Επιτροπή για την προμήθεια δύο προκατασκευασμένων μεταλλικών δεξαμενών νερού πυρόσβεσης (χωρητικότητας 1.000 κ.μ. η καθεμιά) έχει εγκριθεί από τις 16 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, εντούτοις δεν έχει εκτελεστεί η προμήθεια!
   Οι δύο δεξαμενές θα τοποθετηθούν στην πλαγιά του Προβατά με σκοπό να συγκεντρώνουν κατά κύριο λόγο τις υπερχειλίσεις από τη λιμνοδεξαμενή του Δήμου Ομηρούπολης στη θέση Πλατανάκι.
   Η προμήθεια φθάνει στο ύψος των 160.000 ΕΥΡΩ περίπου, όμως φαίνεται ότι η διαμάχη που υπάρχει μεταξύ των εταιρειών που έχουν υποβάλει σχετική πρόταση έφερε τη Νομαρχιακή Επιτροπή να μην κατοχυρώνει το έργο.
   Στην τελευταία συνεδρίαση της Ν.Ε. αποφασίστηκε να ζητήσουν νομική βοήθεια σχετικά με το κατά πόσο μπορούν να πάρουν μέρος οι εταιρείες στο διαγωνισμό.
   Την ανησυχία του για την καθυστέρηση του έργου, μας εξέφρασε ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Αυγωνύμων Κώστας Δροσινός. Σημειώνει ότι χάθηκε στην ουσία και αυτή η χρονιά, με αποτέλεσμα να πρέπει να προμηθεύεται νερό το χωριό με βυτία. Πέρυσι χρειάστηκε ο Δήμος Ομηρούπολης να προμηθεύει από τον Ιούλιο μέχρι και το Νοέμβριο τα Αυγώνυμα από 650- 1000 κ.μ. νερού το μήνα.
   Σύμφωνα πάντως με το δελτίο τύπου της Νομαρχίας οι δεξαμενές αυτές «θα συμβάλουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών στην περιοχή των Αυγωνύμων». Προφανώς όταν τοποθετηθούν…

 

του Θοδωρή Πυλιώτη

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 23/4/2009 (dimokratiki.org)

 

 

24/4/2009: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Προς νέα προκήρυξη

Τη κόντρα μεταξύ των εταιρειών που έσπασε στα δύο πληρώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου και δεν προχώρησε η προμήθεια των 2 μεταλλικών δεξαμενών νερού, μας δικαιολόγησε ο Νομάρχης το πρόβλημα που έχει ανακύψει στα Αυγώνυμα.
Ενστάσεις επί ενστάσεων έχουν καθυστερήσει την εκτέλεση του έργου και όπως μας είπε αν δεν υπάρξει λύση στην επόμενη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, τότε θα προχωρήσουν σε νέα δημοπράτηση του έργου.
Παρακάμπτοντας το σχόλιο του Πολύδωρου Λαμπρινούδη, αν το θέμα των δεξαμενών αποτελεί το μείζον από την ώρα που έχουμε έργα όπως το φράγμα στης Κόρης Γεφύρι, αλλά και τους ψιθύρους για την καθυστέρηση να σημειώσουμε ότι δυστυχώς τα Αυγώνυμα θα χρειαστούν το πιθανότερο μεταφορά νερού με βυτία και αυτό το καλοκαίρι.