Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Σωματείο ΣΕΣΝΟΧ- εσωτερική ανακοίνωση για ευθύνες Διοίκησης- υπ. Υγείας

Σωματείο ΣΕΣΝΟΧ- εσωτερική ανακοίνωση για ευθύνες Διοίκησης- υπ. Υγείας

16


  «Για τις ελλείψεις προσωπικού του νοσοκομείου δεν ευθύνονται ούτε οι άδειες κύησης στους εργαζόμενους, ούτε οι αναρρωτικές, ούτε οι εκπαιδευτικές άδειες, ούτε οι προϊστάμενοι, ούτε οι διευθυντές. Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, ούτε η συγκυρία, ούτε το νομοθετικό πλαίσιο, ούτε το ΑΣΕΠ», αυτό τονίζει σε ανακοίνωση του το ΣΕΣΝΟΧ που γνωστοποιήθηκε εσωτερικά στο Νοσοκομείο.
     «Ευθύνονται αποκλειστικά, και μόνο η πολιτική της Κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας που θέλουν να υποβαθμίσουν και να διαλύσουν το ΕΣΥ και τη δημόσια δωρεάν παροχή υγειονομικής φροντίδας, με το να μην προσλαμβάνουν προσωπικό. Το μόνο που κάνουν είναι να τάζουν κάθε χρόνο χιλιάδες θέσεις εργασίας που ποτέ δεν προκηρύσσουν»,.
     Παράλληλα το ΣΕΣΝΟΧ καταγγέλλει «την πρακτική της Διοίκησης του Νοσοκομείου μας, που για άλλη μια φορά προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη που έχει, για τις ελλείψεις προσωπικού του νοσοκομείου, στους εργαζόμενους».
   Στις ευθύνες της Διοίκησης είναι και το θέμα των εργαζομένων που περιμένουν να πληρωθούν μέσα από την ένταξή τους σε πρόγραμμα STAGE που από τον περασμένο χρόνο υπάρχει η υπόσχεση ότι θα ξεκινήσει αλλά που πιθανόν μόλις χθες να πέρασε στο ΦΕΚ.
   «Από τη μια απασχολεί προσωπικό που πληρώνετε από την περιουσία και προσλαμβάνεται με αδιαφανείς διαδικασίες και από την άλλη κάποιοι από το προσωπικό με πρόγραμμα stage που έχει λήξει η σύμβασή τους εδώ και 4 μήνες συνεχίζουν να εργάζονται απλήρωτοι, μετά από ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του Διοικητή για ανανέωση τους από τον Ιανουάριο», σημειώνεται.
   Να σημειωθεί όμως ότι το πρόγραμμα stage έχει το χαρακτήρα της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και όχι κάλυψης κενών.
   Το ΣΕΣΝΟΧ αναφερόμενο στη Διοίκηση (αλλά και στο Διοικητή) καταγγέλλει επίσης ότι:
   «Από τη μια δηλώνει στα τοπικά ΜΜΕ ότι το 30% των εργαζομένων του νοσοκομείου δεν δουλεύει, από την άλλη στις αρχές του έτους στέλνει επιστολή ευαρέσκειας στους εργαζόμενους για τη σκληρή δουλειά και το δύσκολο έργο που επιτελούν.
   Από τη μια δηλώνει ότι φταίνε οι προϊστάμενοι και η Διευθύνουσα που δεν κάνουν καλή κατανομή προσωπικού και από την  άλλη τοποθετεί προσωπικό όπως νομίζει ο ίδιος, απαξιώνοντας τους θεσμούς. Π.χ. τοποθέτησε επικουρική τραυματιοφορέα σε διοικητική θέση κάνοντας και τη σχετική «κοινωνική» πολιτική του, πράξη που το σωματείο κατήγγειλε στην ΠΟΕΔΗΝ».
   Η ανακοίνωση τονίζει τις ευθύνες του υπουργείου αλλά και της διοίκησης και καταλήγει απευθυνόμενη στους εργαζόμενους «σας καλούμε να παραμείνουμε συσπειρωμένοι, να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα μας, γνωρίζοντας όλοι μας ότι το Νοσοκομείο προσφέρει καλής ποιότητας υπηρεσίες χάριν στην υπερπροσπάθεια των εργαζομένων του».
  
   ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 24/4/2009 (DIMOKRATIKI.ORG)