Αρχική Νέα Τοπικά Υπέρ Δήμου Χίου η δικαστική απόφαση για κτήριο Λάδης

Υπέρ Δήμου Χίου η δικαστική απόφαση για κτήριο Λάδης

6

 

Το επίσημο έγγραφο του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά με την απόφαση απόρριψης της προσφυγής της «Ανθρώπινης Πόλης» σχετικά με την κατεδάφιση του δημοτικού κτηρίου της οδού Λάδης, αναμένει ο Δήμαρχος Παντελής Βρουλής έτσι ώστε να εφαρμόσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
     Το Δικαστήριο στην ουσία αποφάσισε ότι η αντιπολίτευση δεν μπορεί να σταματήσει μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά μόνο να κρίνει τη νομιμότητά της.
     Με δεδομένο έτσι ότι δεν έχει αλλάξει η θέση του Δημάρχου για κατεδάφιση του κτηρίου επισήμανε ότι στο ενδιάμεσο χρόνο από την απόφαση πήραν την άδεια κατεδάφισης από την ΕΠΑΕ. Αναμένεται με ορισμένες τροποποιήσεις να ζητήσουν νέα άδεια έτσι ώστε να υλοποιήσουν μια βασική προεκλογική υπόσχεση της παράταξής του και δημιουργώντας ένα ελεύθερο χώρο για πάρκο σε κεντρικό σημείο της πόλης.
     Στο ερώτημα αν υπάρχει πιθανότητα να συνεχιστεί η δικαστική διαμάχη, ο κ. Βρουλής μας απάντησε ότι ο ίδιος είχε δηλώσει πως αν έχανε τη δίκη δεν πρόκειται να έμπλεκε το Δήμο σε περιπέτειες και να πήγαινε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό περιμένει να πράξει και η «Ανθρώπινη Πόλη» έχοντας σήμερα επικεφαλής τον Αντώνη Λυπαρή.
     Από την ώρα που θα ξεκινήσουν οι εργασίες ο κ. Βρουλής πιστεύει ότι σε 1,5 περίπου μήνα θα έχει αποδοθεί ελεύθερος ο χώρος.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 14/5/2009

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚέντρα Πρόληψης: οι εργαζόμενοι απεργούν και διεκδικούν
Επόμενο άρθρο“ΓΚΟΛΦΩ FOREVER” του Ντίνου Σπυρόπουλου από τη Θεατρική Ομάδα Χίου