Αρχική Ομογένεια Προσφορά εσόδων του Γ. Μετεκίδη από τις πωλήσεις του CD-Single για τους...

Προσφορά εσόδων του Γ. Μετεκίδη από τις πωλήσεις του CD-Single για τους σκοπούς της Unicef

8

 Ένα Χιωτόπουλο ο 17χρονος Γιάννης Μετεκίδης, γιος της Βρονταδούσενας Δέσποινας Παγιαζίτη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής, πρόσφερε όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του CD-Single με το τραγούδι, “Καν’ το για σένα”, για τους σκοπούς της Unicef.
Πρόκειται για ένα τραγούδι-μήνυμα για όλους μας και αφορά τις καταστροφές που γίνονται καθημερινά στον πλανήτη μας.
Ο Γιάννης εκπροσώπησε το 4ο Λύκειο Καλλιθέας, του οποίου είναι μαθητής, στον 9ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο, με το συγκεκριμένο τραγούδι, όπου θεωρήθηκε ως το καλύτερο και παρουσιάστηκε από, τον ΣΚΑΙ, την ιταλική τηλεόραση και βραβεύθηκε από την Unicef Hellas, σε εκδήλωση την ημέρα περιβάλλοντος.
Το τραγούδι εμπνεύστηκε το καλοκαίρι του 2007 από την πρωτοφανή σε μέγεθος πυρκαγιά που έπληξε τη χώρα μας.
Οι στίχοι του τραγουδιού, τους οποίους έγραψε μαζί με τη μουσική ο ίδιος, αναφέρονται στη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος από τη ρύπανση, την εξοικονόμηση του νερού και την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών ζωής.
Ο Γιάννης Μετεκίδης έγραψε το πρώτο του τραγούδι σε ηλικία 15 χρόνων, με τίτλο “στα σύννεφα πετώ” και το CD Single που κυκλοφόρησε από τη Legend Recordings, έφθασε στην 5η θέση των charts της IFPI, όπου διατηρήθηκε για 3 εβδομάδες. Παράλληλα έκανε εμφανίσεις με τους “TOTAL 4?, στην εκπομπή νέα ταλέντα του Alpha.
Εκτός από τη Unicef, το νεαρό Χιώτοπουλο έχει βραβευθεί από την Ένωση Ελληνίδων για την Οικογένεια και τη Νεότητα (ENEΟΝ) και τον Όμιλο Προστασίας Περιβάλλοντος και Νεότητας (ΟΠΠΝΕ), για την προσφορά του σ’ αυτές μετέχοντας σε συναυλίες για τους σκοπούς των δύο σωματείων.
Το CD κυκλοφορεί στα καταστήματα της Unicef και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της στο www.unicef.gr.