Αρχική Νέα Τοπικά Πολίτες Ομηρούπολης: δικαίωμα πρόσβασης για όλους τους πολίτες σε δημόσιους & κοινόχρηστους...

Πολίτες Ομηρούπολης: δικαίωμα πρόσβασης για όλους τους πολίτες σε δημόσιους & κοινόχρηστους χώρους

8

                               Βροντάδος 15/06/09
                               Δελτίο τύπουΟι δημόσιοι και κοινόχρηστοι χώροι είναι περιουσία όλων των πολιτών και με το σκεπτικό αυτό όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα πρόσβασης σε αυτούς.
Κάθε έργο ανάπλασης και εξωραϊσμού πρέπει να γίνεται  με γνώμονα όχι μόνο την αισθητική και την λειτουργικότητα ενός χώρου αλλά και την ελεύθερη πρόσβαση όλων.
Τα έργα ανάπλασης που γίνονται στην πλατεία του Αφανή Ναύτη,  συντελούν στην αισθητική  βελτίωση  της περιοχής , άσχετα αν εμείς δε συμφωνούμε με το σύνολο των παρεμβάσεων, αλλά  δυστυχώς  «αποκλείουν» την είσοδο σε μια μερίδα συμπολιτών μας που αντιμετωπίζει  κινητικά προβλήματα.
Θεωρούμε  ότι η δημοτική αρχή και οι υπεύθυνοι της μελέτη του έργου , στην προσπάθεια να εμποδίσουν στην πλατεία την είσοδο αυτοκίνητων, έτσι ώστε να  μην υποβιβάζεται σε  χώρο στάθμευσης,  δεν έλαβαν υπόψη τους αυτή την παράμετρο που αφορά  άτομα με κινητικές δυσκολίες.
Πιστεύουμε  ότι με την κατάλληλη τροποποίηση η πλατεία του Αφανή Ναύτη μπορεί να  γίνει προσβάσιμη σε όλους αν υπάρχει η κατάλληλη ευαισθησία από τους αρμόδιους.
Είναι υποχρέωση μας να αντιμετωπίζουμε ισότιμα όλους τους πολίτες και καθήκον μας να τους εξασφαλίζουμε την ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε δημόσιο κτήριο ή χώρο του δήμου μας.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση 1ου Δημοτικού Σχολείου
Επόμενο άρθροΜε αφορμή τη δίκη Χατζηδημητρίου- ΠΑΜΕ… δικαστήριο;