Αρχική Νέα Τοπικά Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης στο Σχολείο Λιβαδίων

Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης στο Σχολείο Λιβαδίων

12

 Πραγματοποιήθηκαν, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, τα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας της Εκπαίδευσης στο Βούρειο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδίων, από το Νομάρχη Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητών και πλήθος κόσμου. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότητατος Μητροπολίτης Χίου κ.κ. Διονυσίος.
       Πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του Μουσείο στο νομό μας, που δίνει στον επισκέπτη πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για την εξέλιξη του εκπαιδευτικού συστήματος στον τόπο μας και στη χώρα μας, ήδη από τις αρχές του 19ου αιώνα.
       Η Ν.Α. Χίου συνέβαλε στη δημιουργία του Μουσείου με το ποσό των 18.000 ευρώ. Όπως τόνισε ο Νομάρχης Χίου, κατά την ομιλία του: «Η συνδρομή της Ν.Α. Χίου έρχεται ως επιστέγασμα στη συνολική προσπάθεια που έχει γίνει για την αναβάθμιση και στήριξη των εκπαιδευτικών υποδομών του νομού μας και σε συνέχεια της νέας σχολικής πτέρυγας του Σχολείου Λιβαδίων που εγκαινιάσαμε πέρυσι».
 Ο Νομάρχης Χίου εξήρε την προσφορά της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ. Μονή και των δασκάλων, ιδιαίτερα δε του κ. Λουκά Αμπελιώτη, ο οποίος ξεκίνησε την προσπάθεια συλλογής υλικού από το 1995, καθώς επίσης και του δωρητή κ. Στέφανου Καλογεράκη, ο οποίος τιμήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
 Οι παρευρισκόμενοι και επισκέπτες αποκόμισαν πολύ θετικές εντυπώσεις από την επίσκεψή τους στο χώρο του νέου Μουσείου, το οποίο με τη νέα σχολική χρονιά θα δέχεται επισκέψεις μαθητών στο πλαίσιο θεματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.


Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Χίου