Αρχική Απόψεις Aρθρα Πολύδωρος Λαμπρινούδης: Τουριστική ανάπτυξη και υποδομές: κάποιες πικρές αλήθειες

Πολύδωρος Λαμπρινούδης: Τουριστική ανάπτυξη και υποδομές: κάποιες πικρές αλήθειες

10

 Του Πολύδωρου Λαμπρινούδη
Νομάρχη Χίου


   

Είναι βέβαιο ότι η πρόσφατη δημοσίευση στατιστικών στοιχείων σχετικών με την πτώση στην τουριστική κίνηση της Χίου συζητήθηκε ευρέως και έδωσε την αφορμή για τη διατύπωση ποικίλων σκέψεων σχετικών με την τουριστική ανάπτυξη που θέλουμε και πως μπορούμε να φτάσουμε σ’ αυτή.
     Δεν πρέπει βέβαια να αγνοούμε ότι η καθίζηση στην τουριστική αγορά της Χίου, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προβλήματος, αυτού της διεθνούς οικονομικής κρίσης, το οποίο και επηρεάζει ολόκληρη τη χώρα μας ως τουριστικό προορισμό.
     Ωστόσο είναι η ευκαιρία να διατυπώσουμε κάποιες σκέψεις σχετικές με την τοπική μας ιδιαιτερότητα καθώς και με οξυμμένα προβλήματα στις υποδομές τα οποία έχουν σαφώς τον αντίχτυπό τους στον τουρισμό.
   Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:
* Είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης στην τουριστική κίνηση προέρχεται από τη ματαίωση οργανωμένων επισκέψεων (με πτήσεις charters). Αναρωτιέμαι με ποια υποδομή αεροδρομίου έχουμε την απαίτηση να φιλοξενήσουμε τέτοιες επισκέψεις. Το μέγεθος του αεροδρομίου συνεπάγεται τη δεύτερη προσγείωση σε κάποιο άλλο αεροδρόμιο για ανεφοδιασμό, γεγονός που καθιστά τη Χίο μη ανταγωνιστικό προορισμό. Ο προσδιορισμός για τις 16 Σεπτεμβρίου της συνεδρίασης του δικαστηρίου για τον προσδιορισμό οριστικής τιμής μονάδας απαλλοτρίωσης για την επέκταση του αεροδρομίου, ανοίγει το δρόμο για αυτό το έργο. Υπάρχει πολιτική βούληση για να γίνει πράξη;
* Στη Χίο διαθέτουμε ένα κεντρικό λιμάνι που ανάγεται στο 19ο αιώνα. Το ένα και μοναδικό κρουαζιερόπλοιο που μας επισκέπτεται το κάνει με χίλιες δυσκολίες. Με ποια λιμενική υποδομή θα διεκδικήσουμε τη φιλοξενία των κρουαζιερόπλοιων τα οποία επισκέπτονται άλλα νησιά του Αιγαίου, καθώς και τις απέναντι ακτές; Η Ν.Α. Χίου, έχοντας ολοκληρωμένη μελέτη και αδειοδοτήσεις είναι έτοιμη για την κατασκευή του νέου λιμένα που έχει ανάγκη η Χίος. Πέρα από τα σαθρά επιχειρήματα όσων αντιτίθενται στο έργο, ας μας απαντήσει επιτέλους η Κυβέρνηση: έχει την πρόθεση να χρηματοδοτήσει το μεγάλο και αναπτυξιακό έργο;
* Πολλοί ισχυρίζονται, ορθά, ότι μια απάντηση στην κρίση θα ήταν η προσέλκυση εσωτερικού τουρισμού. Η Ν.Α. Χίου και οι φορείς που συμμετέχουν στη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής κάνουν μια σοβαρή προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή. Αλλά με ποια ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα προσελκύσουμε τους έλληνες επισκέπτες; Με πλοία γερασμένα και δρομολόγια που δεν εξυπηρετούν; Επανειλημμένα έχουμε θέσει το θέμα σε όλους τους τόνους, δεν είναι καιρός να υπάρξει μια ουσιαστική βελτίωση;

   Αυτές είναι κάποιες «πικρές αλήθειες» τις οποίες όμως πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα αν θέλουμε να αλλάξει πραγματικά κάτι σε θετική κατεύθυνση για την τουριστική ανάπτυξη.
   Χρειάζονται ενέργειες συγκεκριμένες, σχεδιασμός και διεκδίκηση πόρων, υλοποίηση των απαραίτητων έργων.
   Στην προσπάθεια αυτή είναι χρήσιμη και ουσιαστική η συμβολή του καθένα. Κάθε δημιουργική πρόταση είναι ευπρόσδεκτη.
   Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα κάνουμε τίποτα άλλο παρά να αναπαράγουμε μια αδιέξοδη και στείρα κριτική που δεν θα μας οδηγήσει πουθενά.
   Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι μόνο με την ουσιαστική βελτίωση των υποδομών που διαθέτουμε μπορούμε να μιλούμε για θετική προοπτική για τον τουρισμό μας.